You are here

Η ελεγκτική υπηρεσία απαντά στην «Ζήνων» για μεταφορές Λάρνακας

23/05/2020 15:20

Για εξόχως προβληματικό τομέα δημόσιων επιβατικών μεταφορών κάνει αναφορά η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανακοίνωση – απάντηση σε επιστολή της εταιρείας Ζήνων για το διαγωνισμό που αφορά την παροχή Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία για την κάλυψη της επαρχίας Λάρνακας για την περίοδο 2020-2030.
 
Στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας αναφέρεται ότι «εφόσον υπήρξαν δικαστικές αποφάσεις, και ενόσω εκκρεμούν εφέσεις ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η Υπηρεσία μας κατά πάγια πρακτική δεν εκφράζει απόψεις, πέραν αυτών που εξέφρασε στα πλαίσια της διαδικασίας που προηγήθηκε».
 
Η Υπηρεσία, προσθέτει, εξέφρασε ήδη προς το Υπουργείο Μεταφορών την έντονη ανησυχία της ότι, ως αποτέλεσμα των χειρισμών του και της κωλυσιεργίας που έχει παρατηρηθεί, έχουν μέχρι σήμερα υπογραφεί νέες συμβάσεις μόνο για τις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας.
 
Για τις άλλες επαρχίες και για τη σύμβαση των υπεραστικών διαδρομών, το κράτος δεν θα έχει έγκαιρα νέους αναδόχους στις 5.7.2020 που λήγουν οι υφιστάμενες συμβάσεις, όπως αναφέρει. «Η ευκαιρία που είχε το ΥΜΕΕ για νέα σελίδα στον εξόχως προβληματικό τομέα των δημόσιων επιβατικών μεταφορών στις 5.7.2020, έχει χαθεί και αναζητούνται εμβαλωματικές λύσεις προς μετριασμό των αρνητικών συνεπειών της καθυστέρησης αυτής».
 
Φαίνεται ότι το κράτος αφέθηκε και αυτή τη φορά έρμαιο στις ορέξεις ιδιωτικών συμφερόντων, καταλήγει η ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.