You are here

Η κρίση έκοψε τον δρόμο Μακένζυ - Περβολιών

04/07/2019 06:15

Στο περίμενε λόγω κόστους και λόγω της μεσολάβησης της οικονομικής κρίσης, φαίνεται να παραμένουν οι σχεδιασμοί για επέκταση του παραλιακού μετώπου και διάνοιξη δρόμου από το Μακένζυ μέχρι το φάρο Περβολιών.

Σχετική ερώτηση απηύθυνε στην υπουργό μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης επικαλούμενος αναφορές κατά διαστήματα, ότι παλαιότερα είχε δοθεί χρηματικό ποσό για το συγκεκριμένο έργο, ζητώντας ενημέρωση για το κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο.

Η κ. Αναστασιάδου στην απάντησή της σημειώνει δεν έχει δοθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για την επέκταση του παραλιακού μετώπου και τη διάνοιξη δρόμου από το Μακένζυ μέχρι το φάρο Περβολιών.

Αναφέρει εντούτοις, ότι εντός του 2008 είχε γίνει προκαταρκτική αξιολόγηση του έργου και πως κατόπιν επίμονων αιτημάτων των τοπικών αρχών και άλλων παραγόντων της Λάρνακας, είχαν δοθεί σχετικές οδηγίες.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, το Τμήμα Δημοσίων Έργων είχε προτείνει την ένταξη προκαταρτικών μελετών για το έργο αυτό στους προϋπολογισμούς 2010, 2011 και 2012.  

Ωστόσο, όπως σημειώνει η κ. Αναστασιάδου, «δεδομένου του ψηλού κόστους που συνεπάγεται η υλοποίηση του έργου αλλά και της οικονομικής κρίσης του 2013 δεν κατέστη δυνατή ακόμη η έγκριση των εν λόγω προτάσεων».

M.X.