You are here

Η Pegasus εκτός των μνηστήρων για το ΒΟT

03/09/2002 12:41
Τέσσερις κοινοπραξίες θα λάβουν μέρος στην τελική διαδικασία για το BOT των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από την εταιρεία Pegasus. Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο περιθώριο της δεύτερης συνάντησης κρατικών φορέων με τις κοινοπραξίες που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση.

Κατά τη συνάντηση οι κοινοπραξίες Ermis Group, Alterra, Cyprus Gateaway Airport Ltd, και Gengen British Airport Authority, ενημερώνονται για όλες τις πτυχές της διαδικασίας με πλήρη λεπτομέρεια, μεταξύ άλλων από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, τις Κυπριακές Αερογραμμές και τις άλλες αεροπορικές εταιρείες καθώς και τον Σύνδεσμο Ναυλωμένων Αεροπλάνων.

Σκοπός, τόνισε ο υπουργός Συγκοινωνιών, είναι οι υποψήφιες κοινοπραξίες να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα του περιβάλλοντος ώστε να υποβάλουν τις καλύτερες προσφορές.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επεσήμανε ότι στο πάνελ των υποψηφίων μνηστήρων περιλαμβάνονται οι πλέον δυναμικοί διαχειριστές, οι μεγαλύτερες εργοληπτικές εταιρείες και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τραπεζικών οργανισμών παγκοσμίως. «Αυτό δείχνει τη σημασία της στρατηγικής θέσης της Κύπρου και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στη διαμετακόμιση.

Ο κ. Αβέρωφ χαρακτήρισε τα έργα ως εξαιρετικά σημαντικά για την Κύπρο, μία κατ’ εξοχήν τουριστική χώρα και με οικονομία που στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι τα αεροδρόμια αποτελούν το «σαλόνι» της κάθε χώρας και προσθέτοντας ότι έχει εξαιρετική σημασία ο τρόπος διαχείρισης και διεύθυνσης καθώς και η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών.

Ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε ότι η διαδικασία των προσφορών ολοκληρώνεται στις 26 Οκτωβρίου και πριν από το τέλος του χρόνου θα ανακοινωθεί ο επιτυχών προσφοροδότης. Το αεροδρόμιο Πάφου πρόσθεσε θα είναι έτοιμο το 2004 αρχές του 2005 και το αεροδρόμιο Λάρνακας το 2005.

Του Κυριάκου Κυριακίδη