You are here

Καλπάζει η ανεργία στις οικοδομές

08/03/2010 06:47
Εκτός ελέγχου καλπάζει η ανεργία στην οικοδομική βιομηχανία δήλωσε το Σαββάτο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών (ΟΣΕΟΚ), Σώτος Λοής, μιλώντας στο δέκατο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για τη φετινή πορεία της κατασκευαστικής βιομηχανίας, επεσήμανε ότι μέσα σε επτά ημέρες οι άνεργοι ανήλθαν στις 3671 από 3505.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να προωθήσει το «ακατόρθωτο», όπως υπέδειξε, δηλαδή την πλήρη υλοποίηση του αναπτυξιακού προϋπολογισμού του 2010, συνδέοντας τα προβλήματα της βιομηχανίας με το σχετικά χαμηλό βαθμό υλοποίησης των αναπτυξιακών δαπανών το 2009.

Εισηγήθηκε επίσης την προώθηση και εκτέλεση των έργων που έχουν ανασταλεί το 2009 όπως είναι τα κεντρικά γραφεία του Ταχυδρομείου, των Δημοσίων Έργων, το κτίριο της βουλής και άλλων έργων, με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης.

«Κάθε αναπτυξιακό έργο ύψους €10 εκ. που αναστέλλεται δημιουργεί 200 ανέργους από την οικοδομική βιομηχανία και άλλους 200 από τον ευρύτερο τομέα της βιομηχανίας», επεσήμανε.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, υποστήριξε ότι το όφελος για την οικοδομική βιομηχανία είναι πολύ μεγαλύτερο από την εκτέλεση μικρών έργων που προωθεί η κυβέρνηση σε διάφορες κοινότητες.

«Εκατόν μικρά έργα των €100 χιλ. δημιουργούν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από ένα των €10 εκ.» επεσήμανε.

Η.Ε.