You are here

Κατασκευαστικά έργα στον αερολιμένα Λάρνακας

27/10/2006 13:24
Την ικανοποίηση του για τα έργα κατασκευής που γίνονται στον αερολιμένα Λάρνακας, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών Χάρης Θράσου. Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και βρίσκονται τουλάχιστον δύο μήνες μπροστά από το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου. «Σήμερα εκτελούνται εργασίες που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμενόταν να εκτελεστούν τον Ιανουάριο του 2007», είπε.

Όσον αφορά το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου θα είναι 100.000 τ.μ. περίπου, θα είναι χωρητικότητας 7,5 εκ. επιβατών το χρόνο και θα διαθέτει 16 γέφυρες επιβίβασης και αποβίβασης. Τα δε επίπεδα εξυπηρέτησης θα είναι ψηλού επιπέδου, με σταθερή ροή επιβατών, πολύ λίγες καθυστερήσεις και ψηλά επίπεδα άνεσης.

Να σημειωθεί πως η κατασκευή του έργου άρχισε τον Ιούνιο του 2006 και αναμένεται ότι θα συμπληρωθεί και θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2009. Θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, χώρους στάθμευσης για 2.235 ιδιωτικά οχήματα, 100 λεωφορεία και 212 ταξί, ενώ το συνολικό έργο θα χαρακτηρίζεται με προϋποθέσεις υψηλών προδιαγραφών.

Σ.Ι.