You are here

Καθυστερήσεις στα έργα Λάρνακας

30/09/2008 15:39
Τέσσερα μεγάλα οδικά και κατασκευαστικά έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λάρνακα απασχόλησαν σήμερα την Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Μωυσέως, κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά την κατασκευή της 3ης και 4ης φάσης του δρόμου Λάρνακας - Δεκέλειας.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο κ. Μωυσέως δήλωσε ακόμη ότι διαπιστώθηκε πως η σύνδεση της περιοχής Μακένζυ με την περιοχή Σπύρο στο Μενεού δεν προχωρεί, γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις από κυβερνητικά τμήματα. Επιπρόσθετα είπε όσον αφορά στη συμφόρηση στο Γυμνάσιο Βεργίνας, έχουν ληφθεί αποφάσεις για βελτίωση του οδικού δικτύου τόσο από το υπουργείο Παιδείας όσο και από το Δήμο Λάρνακας και την κυβέρνηση για την επίσπευση των κατασκευαστικών έργων για τη Λεωφόρο Γεώργιου Χριστοδουλίδη.

Ερωτηθείς πού οφείλονται οι καθυστερήσεις, ο Δήμαρχος Λάρνακας απάντησε ότι αναφορικά με το δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας οι δυσκολίες έγκεινται στο γεγονός ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει την εκπόνηση των σχεδίων διαλύθηκε.

Σχετικά με το συγκεκριμένο δρόμο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών Ζαχαρίας Κουλίας, είπε ότι από τετραπλής κατεύθυνσης κατάντησε να είναι μονής, με αποτέλεσμα «όταν χαλά ένα φορτηγό να σταματά η κίνηση». Υπενθύμισε ότι η Επιτροπή το είχε εντοπίσει από παλιά, οι σχεδιασμοί άλλαξαν ξεκινώντας από την αρχή και για το λόγο αυτό υπάρχει καθυστέρηση, για την οποία διαμαρτύρονται όλοι οι φορείς της Λάρνακας και οι βουλευτές της επαρχίας. Σημείωσε ότι έλαβε σήμερα τη διαβεβαίωση ότι τα έργα θα επισπευθούν.

Για τη σύνδεση των περιοχών Μακένζυ - Μενεού, ο κ. Κουλίας ανέφερε ότι τώρα κάποιος πρέπει να διανύσει 20 χιλιόμετρα ενώ μπορεί να διανύσει σε ένα λεπτό 600 μέτρα.

«Οι υπηρεσιακοί στη Λευκωσία κατά κάποιον τρόπο αντιδρούν υπερβολικά, θα έλεγα, μέχρι σημείου κοροϊδίας, επικαλούμενη τη δικαιολογία ότι θα στοιχίσει £200 εκ.».