You are here

ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει πρόταση κυβέρνησης για λιμενικά τέλη

28/01/2022 13:53

Αναφορικά με το θέμα των αυξήσεων που αναμένεται να επιβληθούν στο λιμάνι της Λεμεσού, το ΚΕΒΕ χαιρετίζει την πρόθεση της Κυβέρνησης να επεξεργαστεί ολοκληρωμένη και υλοποιήσιμη πρόταση, προς επίλυση του ζητήματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή, μια από τις προτάσεις που εισηγήθηκε το ΚΕΒΕ, δεδομένου ότι αυτό μπορεί νομικά να εφαρμοστεί, αφορά στο ενδεχόμενο αποποίησης του συνόλου των εσόδων που θα έχει το κράτος από τις όποιες αυξήσεις προτίθενται να επιβάλουν οι διαχειρίστριες εταιρείες του λιμανιού.  Το ποσοστό του Κράτους ανέρχεται μέχρι το 63%.

Ήδη η αρμόδια ομάδα αξιοποίησης λιμένων του Υπουργείου Μεταφορών, έχει ετοιμάσει κάποια σενάρια και εισηγήσεις που θα συζητηθούν με τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και το υπουργείο Οικονομικών, ώστε οι οποιεσδήποτε αποφάσεις να είναι νομικά και διαδικαστικά σωστές.

Με στόχο να δοθεί χρόνος στο Υπουργείο Μεταφορών να επεξεργαστεί διάφορες εναλλακτικές λύσεις για επίλυση του θέματος, το ΚΕΒΕ απέστειλε στις 26 Ιανουαρίου 2022 επιστολή και στις τρείς διαχειριστικές εταιρείες ζητώντας τους να αναστείλουν την έναρξη επιβολής των οποιωνδήποτε αυξήσεων μέχρι τις 20.2.2022.