You are here

«Κόλλησε» η ανέγερση πολύωρου Infinity Residences στη Λάρνακα

27/05/2022 16:32

Κόκκινη κάρτα έδωσε η περιβαλλοντική αρχή στην ανέγερση του πολυώροφου κτηρίου «Infinity Residences» στο δήμο Λάρνακας, διότι η εταιρεία Rinon Investments δεν κατέθεσε τους νέους σχεδιασμούς της για την επένδυση.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος, ενημερώνει τους μελετητές του έργου ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε αξιολόγηση της ΜΕΕΠ που έχει ενώπιον του, η οποία υποβλήθηκε στις 30.7.2019, ούτε σε έκδοση γνωμοδότησης ως εκ τούτου  επιστρέφονται οι περιβαλλοντικές μελέτες και όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν το έργο.

Ζητά επίσης όπως ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης του έργου ότι σε περίπτωση που επιθυμεί να προχωρήσει με την αδειοδότηση, θα πρέπει να εκπονήσει και υποβάλει αναθεωρημένη ΜΕΕΠ με βάση το νέο σχεδιασμό του έργου. Νοείται ότι η απαίτηση εφαρμόζεται εάν το αναθεωρημένο έργο περιλαμβάνεται στο πεδίο εφαρμογής των περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Έργα Νόμων 2018 και 2021.

Σημειώνει ότι έχει διαπιστωθεί ότι παρήλθε διάστημα πέραν των τριών χρόνων από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για πολεοδομική άδεια και της ΜΕΕΠ (Α112/19, ημερ. 21.5.2019) και πέραν των δύο χρόνων από την ημερομηνία εξέτασης του έργου στην Επιτροπή Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (3.12.2019) και της επιστολής της Περιβαλλοντικής Αρχής για κατάθεση επιπρόσθετων στοιχείων για αξιολόγηση (27.12.2019).

Στις 13.9.2021 ο ιδιοκτήτης του έργου κοινοποίησε επιστολή στο Τμήμα Περιβάλλοντος με την οποία ανέφερε ότι υπήρχε πρόθεση για αναθεώρηση του σχεδιασμού του εν λόγω έργου.

Υπενθυμίζεται ότι το προτεινόμενο έργο το οποίο βρίσκεται πλησίον του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας αφορά την οικιστική ανάπτυξη με την ονομασία «Infinity Residences» η οποία θα αποτελείται από έντεκα ορόφους, 27 διαμερίσματα, γυμναστήριο και έναν υπόγειο χώρο.

Η.Ε.