You are here

Κύπρος: Ελκυστικός προορισμός ναυτιλιακών εταιρειών

15/01/2020 10:00

Ελκυστικός προορισμός ναυτιλιακών εταιρειών από το εξωτερικό αποτελεί η Κύπρος, σύμφωνα με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Σε ανακοίνωση του, το επιμελητήριο καλωσορίζει στις τάξεις των μελών του, την άφιξη ακόμα μιας ναυτασφαλιστικής εταιρείας, της Steamship Mutual Underwriting Association (Europe) Limited, η οποία αποφάσισε να δραστηριοποιείται μέσω της πιο πάνω εταιρείας με έδρα στην Κύπρο, για ασφαλίσεις που αφορούν ευρωπαϊκές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην Κυπριακή Ναυτιλιακή Διοίκηση και Ναυτιλιακή Κοινότητα για την θερμή υποδοχή που έχει δεχθεί από την άφιξη της στην Κύπρο και προσβλέπει στην έμπρακτη συνεισφορά της στην Κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Η άφιξη νέων ναυτιλιακών εταιρειών και ναυτιλιακά συναφή εταιρειών είναι αποτέλεσμα της περαιτέρω ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, καθώς παρέχει σταθερότητα και ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, έχουν αυξηθεί και οι εταιρείες εγγεγραμμένες στο σύστημα φόρου χωρητικότητας ενώ ο αριθμός των εταιρειών της Κύπρου που έχουν ως έδρα τους την Κύπρο έχει αυξηθεί κατά 33%, τα τελευταία δυο χρόνια», σημειώνεται.

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εκφράζει την ικανοποίηση του για αυτή την πολύ θετική εξέλιξή και την εμπιστοσύνη των ναυτιλιακών εταιρειών που μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο και ταυτόχρονα δεσμεύεται να συνεχίσει τις ενέργειες σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας καθώς και με άλλους ναυτιλιακούς φορείς, για την περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.