You are here

Κυβέρνηση: Ελλείψεις στην ασφάλεια των αεροδρομίων

08/10/2002 16:24
Η παραδοχή του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Αλέκου Σιάμπου, ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στα κυπριακά αεροδρόμια και οι νέες καταγγελίες του βουλευτή Κίκη Γιάγκου, κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια συνεδρίας της επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής.

Ο κ. Σιάμπος, αφού τόνισε μάλιστα ότι δεν πρέπει να αποκρύπτεται το πρόβλημα ασφάλειας των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, έδωσε συγκεκριμένες εντολές στον υπαρχηγό αστυνομίας Ανδρέα Στεφάνου και στο Γενικό Διευθυντή του υπουργείου να διερευνήσουν τις καταγγελίες Κίκη Γιάγκου και εντός μίας εβδομάδας να του παραδώσουν αιτιολογημένες εκθέσεις.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κίκης Γιάγκου, κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι αξιωματικός της Υπηρεσίας Ελέγχου παραδέχθηκε ότι είχε έσοδα £50.000 για διευκολύνσεις που παρείχε σε καλλιτεχνικούς πράκτορες.

Ο κ. Γιάγκου χαρακτήρισε «ξέφραγο αμπέλι» τα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ασφάλεια των κυπριακών αεροδρομίων στην κοινοβουλευτική επιτροπή Συγκοινωνιών, αναφερόμενος στην πρόσφατη αποκάλυψη περί κυκλώματος που δρούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας και το οποίο «έβαζε» παράνομα στην Κύπρο ξένους μετανάστες.

Του Κυριάκου Κυριακίδη