You are here

Λεωφορεία στην Πάφο δρομολογεί το ΥΠΜΕΤ

18/01/2019 15:29

Την Δευτέρα το υπουργείο μεταφορών τροχοδρομεί την τοποθέτηση λεωφορείων στην Πάφο προκειμένου να καλυφθούν οι μαθητικές διαδρομές σε αρχικό στάδιο, αν μέχρι τότε δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση, ανέφερε η υπουργός μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης του Εθνάρχη Μακαρίου του Γ`στην Παναγιά η κ. Βασιλειάδου ανέφερε πως το υπουργείο αναζητεί λύσεις.

Ερωτηθείσα τι σκοπεύει να πράξει το υπουργείο με τις δημόσιες συγκοινωνίες γενικότερα στην Πάφο, η υπουργός είπε πως
«ξεκινούμε με τις μαθητικές διαδρομές που είναι η προτεραιότητα μας και αν δεν υπάρξει άλλη λύση θα συνεχίσουμε να καλύψουμε όλες τις διαδρομές». Επεσήμανε πως το υπουργείο θα πάρει νομική συμβουλή για τους χειρισμούς του θέματος.

Σημειώνεται πως σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προχώρησε το υπουργείο για την ενοικίαση λεωφορείων από 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, στην Πάφο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, «λόγω της διακοπής της παροχής της υπηρεσίας δημοσίων επιβατικών μεταφορών με κόμιστρο ανά επιβάτη στην επαρχία Πάφου από την Ανάδοχο εταιρεία και για σκοπούς συμμόρφωσης του με την υποχρέωση της Δημοκρατίας, δυνάμει της Ενωσιακής νομοθεσίας όπως εξασφαλίζει την προσφορά υπηρεσιών επιβατικών μεταφορών γενικού οικονομικού συμφέροντος που προσφέρονται στο κοινό χωρίς διακρίσεις και σε συνεχή βάση, προχωρεί στη λήψη έκτακτου μέτρου για την αποκατάσταση της παροχής της υπηρεσίας στην επαρχία Πάφου».

Προσκαλεί δε τα ενδιαφερόμενα, νομικά ή φυσικά πρόσωπα για υποβολή ενδιαφέροντος για κάλυψη των τακτικών και μαθητικών διαδρομών της επαρχίας Πάφου.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά την «ενοικίαση λεωφορείων με την ανάληψη κάθε σχετικού κόστους από τον ενδιαφερόμενο προσφοροδότη, πλην καυσίμων και κόστος οδηγού που θα αναλάβει η αναθέτουσα αρχή».

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ σε έκτακτη γενική συνέλευση που διήρκεσε πέραν των τεσσάρων ωρών στις 15 Ιανουαρίου αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία να αποδεχθούν την πρόταση του υπουργείου μεταφορών. Οι εργαζόμενοι αρχίζουν, μόλις εξευρεθούν λεωφορεία, να πραγματοποιούν τα μαθητικά δρομολόγια μέχρι να αναλάβει ο νέος ανάδοχος.