You are here

Μ. Πότσου: Ναυτιλιακές εταιρείες επιλέγουν την Κύπρο

25/09/2022 06:00

Νέες ναυτιλιακές εταιρείες ξεκινούν διαδικασίες εγκατάστασης ή μεταφοράς στη Κύπρο, λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της χώρας, αλλά και του ευέλικτου φορολογικού συστήματος και του ικανού ανθρώπινου δυναμικού, αναφέρει η διευθύντρια του Ανθρώπινου Δυναμικού της P&O Maritime Cyprus, Μόνικα Πότσου.

Σε συνέντευξή της στη StockWatch, η κ. Πότσου αναφέρει χαρακτηριστικά, πως «η Κύπρος έχει γίνει πόλος έλξης» για πολλές διεθνείς εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο νησί.

«Το μέλλον είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο», προσθέτει, με επόμενο στόχο τη μετατροπή του λιμανιού της Λεμεσού σε κόμβο κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου.

Τονίζει πως ο τομέας της ναυτιλίας «εργάζεται ασταμάτητα και ακούραστα, 24 ώρες το 24ωρο, πάντα προσαρμοσμένος στο να αντιμετωπίζει τις πιθανές προκλήσεις που παρουσιάζονται.

Η κυπριακή ναυτιλία, πρόσθεσε, επηρεάζεται ιδιαίτερα από την αύξηση των τιμών των καυσίμων, καθώς η αλλαγή αυτή έχει αυξήσει δραματικά το κόστος για μία ναυτιλιακή εταιρεία. Ο τρόπος αντιμετώπισης των αυξανόμενων τιμών, ειδικά προς ανακούφιση των εργαζομένων του τομέα, είναι οι αναθεωρήσεις στους μισθούς, εξηγεί η κ. Πότσου, καθώς και των ωφελημάτων.

«Κάτι το οποίο όλες οι επιχειρήσεις και όλοι οι κλάδοι θα πρέπει να αναλογιστούν σε συνέχεια των αυξήσεων σε βασικά αγαθά, είναι το πως θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα καθώς αυτό έχει αυξήσει σημαντικά το κόστος ζωής για κάθε οικογένεια», προσθέτει.

Στην ενότητα ναυτιλία και μοντέλα εργασίας, η κ. Πότσου, εξηγεί πως η πανδημία έφερε νέα μοντέλα εργασίας – το υβριδικό μοντέλο και το remote working. Επιπλέον, εξηγεί πως στον τομέα της ναυτιλίας, ήδη πριν το ξέσπασμα της πανδημίας το υβριδικό μοντέλο εφαρμοζόταν, ενώ πλέον έχει ενσωματωθεί στα πλαίσια και πολιτικές του τομέα.

Απαντώντας σε ερώτηση για υιοθέτηση των νέων μοντέλων εργασίας στον τομέα, η κ. Πότσου, εξηγεί πως «μπορεί ο κάθε εργοδότης να εφαρμόσει άλλα μοντέλα ή/και να δώσει άλλα ωφελήματα ούτως ώστε να προσφέρει ευελιξία στο προσωπικό του», ενώ προσθέτει πως σε πολλούς κλάδους η εφαρμογή τους δεν είναι εφικτή.

Επίσης, καθώς ο κλάδος της ναυτιλίας επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό και από την πανδημία και από τον ουκρανικό πόλεμο, η διευθύντρια του Ανθρώπινου Δυναμικού, εξηγεί πως εφαρμόστηκαν διαφορετικά προγράμματα εργασίας και καλές πρακτικές, κρατώντας το ηθικό του προσωπικού υψηλό.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Μαρίας Κυριακίδου