You are here

Με πλειάδα έργων υποδέχεται το 2020 η Λεμεσός

02/01/2020 07:31

Έργα διάσπαρτα σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης με τους ψηλούς πύργους, προωθεί το 2020 ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, με στόχο να λύσει, μεταξύ άλλων, δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη: τις πλημμύρες και το κυκλοφοριακό.

Ψηλά στις προτεραιότητες του δήμου είναι τα αντιπλημμυρικά έργα που για χρόνια ζητούν οι πολίτες ειδικότερα στο κέντρο της πόλης που κάθε χρόνο βρίσκονται στη δίνη της κακοκαιρίας.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο κ. Νικολαΐδης, ο προϋπολογισμός για τις κατασκευαστικές εργασίες για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ξεπερνά τα €35 εκ.

Τόνισε ότι «με την ολοκλήρωση τους θα καλυφθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα υπάρχοντα κενά στο σύστημα όμβριων υδάτων που ταλαιπωρούν την πόλη μας εδώ και πολλές δεκαετίες».

Σε σχέση με το κυκλοφοριακό, το οποίο τα τελευταία χρόνια οξύνθηκε λόγω της ραγδαίας οικοδομικής ανάπτυξης, στην ακτογραμμή αλλά και στην ενδοχώρα, ο δήμος κατέθεσε εισηγήσεις για προώθηση του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ώστε να αρχίσουν να υλοποιούνται μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο δήμαρχος Λεμεσού χαρακτήρισε επίσης  σημαντική εξέλιξη την ανάθεση από το υπουργείο εσωτερικών στο δήμο Λεμεσού τη διαχείριση του έργου της ανάπλασης της περιοχής του Ladies’ Mile.

«Πρόθεση μας είναι να εκκινήσουν τάχιστα όλες οι επιβαλλόμενες διαδικασίες για την προώθηση αυτού του σημαντικού για τους λεμεσιανούς έργου» ανέφερε.

Σάρκα και οστά θα πάρει εντός του 2020 και το μουσείο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, ένα έργο που προώθησε με μεγάλη ζέση ο δήμαρχος της πόλης.

Για το έργο το οποίο θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, έχει ήδη κατακυρωθεί η προσφορά.

Πράσινη πόλη

Το πρώτο μήνα του νέου έτους ο δήμος θέτει τις βάσεις για την προώθηση της στρατηγικής που ήδη έχει διαμορφώσει και στοχεύει σε μια πόλη έξυπνη, πράσινη, φιλική στους πολίτες, ελκυστική στις επιχειρήσεις, που θα υποστηρίζει την κοινωνική συνοχή, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και θα επιβεβαιώνει το μητροπολιτικό της ρόλο.

«Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε ήδη σε διαβούλευση με τους υπόλοιπους δήμους της μείζονος Λεμεσού» σημείωσε.

Στο πλαίσιο της αμεσότερης επικοινωνίας με τους πολίτες σε μερικές ημέρες είπε ο κ. Νικολαΐδης, θα αρχίσει να λειτουργεί και η νέα εφαρμογή mobile application.

Έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα διαβίωσης

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαϊδη το νέο χρόνο θα προχωρήσει και η αρχιτεκτονική μελέτη για αναβάθμιση του δημόσιου κήπου ενώ θα  αρχίσουν και οι κατασκευαστικές εργασίες για 2 περιβαλλοντικές γειτονιές, μία στον Άγιο Σπυρίδωνα και μία στην Ομόνοια, καθώς επίσης και για τον πολυχώρο εκδηλώσεων στο συνοικισμό της Αγίας Φύλας για το έργο της αναβάθμισης του πάρκου στην οδό Γκογκέν στο Ζακάκι.

Παράλληλα προχωρούν οι σχεδιασμοί και για την περιβαλλοντική γειτονιά στον Άγιο Νικόλα και η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων στο κέντρο της πόλης.

Της Ηρώς Ευθυμίου