You are here

Μετά το 2012 το συνεδριακό Λεμεσού

06/08/2010 10:07
Για μετά το 2012 φαίνεται να μετατίθεται η ανέγερση του συνεδριακού κέντρου της Λεμεσού, αφού το Υπουργικό δεν έχει καταφέρει ακόμη να εξετάσει το project, καθυστερώντας την υλοποίηση του.

Παρόλο που η κυβέρνηση στηρίζει τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου στη Λεμεσό, ωστόσο το Υπουργικό Συμβούλιο δεν έδωσε το πράσινο φως ακόμη για προώθηση του έργου, με αποτέλεσμα να προκαλούνται νέες καθυστερήσεις στην προκήρυξη διαγωνισμού για τον επενδυτή.

Μιλώντας στη Stockwatch ο δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού, Σπύρος Σπύρου εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση που παρατηρείται. «Για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάζεται έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου να προκηρυχθεί διαγωνισμός για να βρεθούν ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Περιμένουμε ένα εξάμηνο αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό», είπε.

Η Κύπρος είπε ο κ. Σπύρου χρειάζεται άμεσα τη δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου στη Λεμεσό με πρώτιστο στόχο την προσέλκυση τουρισμού.

Υπέδειξε μάλιστα ότι κατά τις διαβουλεύσεις οι αρμόδιοι του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού είχαν εκφράσει την ελπίδα όπως το Συνεδριακό Κέντρο ανοίξει τις πύλες του το 2010.

Μετά τις καθυστερήσεις, όμως, ούτε το δεύτερο εξάμηνο του 2012 την περίοδο όπου η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ολοκληρωθούν τα έργα, είπε.

Στο παρελθόν εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις για την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην περιοχή όμως μελέτη που διενήργησε το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και την οποία επικαλούνται οι τοπικοί παράγοντες φαίνεται να κατέδειξε ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην περιοχή.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αφού σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, παράλληλα με την κατασκευή του Συνεδριακού Κέντρου προγραμματίζονται στη γύρω περιοχή διάφορες αναπτύξεις όπως είναι εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία.

Μόνο με αυτό τον τρόπο το Συνεδριακό θα είναι βιώσιμο, είπε ο κ. Σπύρου, προσθέτοντας ότι «πρέπει να δοθεί άδεια στους επενδυτές για τη δημιουργία άλλων έργων υποδομής για να δημιουργηθεί η οικονομική βιωσιμότητα στο συνεδριακό κέντρο κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο».

Το Συνεδριακό Κέντρο Λεμεσού αναμένεται να ανεγερθεί σε περιοχή βόρεια της Μαρίνας και δυτικά του Λιμανιού της πόλης.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου