You are here

Μνημόνιο Συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας για ασφάλεια πτήσεων

30/05/2006 10:03
Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα του Ελέγχου της Αεροναυτιλίας και της Ασφάλειας των Πτήσεων προωθείται μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Αυτό ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Χάρης Θράσου.

«Έγινε συνεννόηση με την Ελλάδα για την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας» είπε και «αναμένεται σύντομα» να διευθετηθεί συνάντηση των αρμοδίων αρχών των δύο χωρών για συζήτηση του θέματος.

Σύμφωνα με τον κ. Θράσου, σκοπός του Μνημονίου είναι η βελτίωση της διαχείρισης και της ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας στις αντίστοιχες Περιοχές Παροχής Πληροφοριών Πτήσεων (FIR) Ελλάδας και Κύπρου.

Ο κ. Θράσου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το θέμα του Μνημονίου ενδέχεται να το συζητήσει κατά την μονοήμερη παρουσία του στην Ελλάδα την Τρίτη 6 Ιουνίου για τη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια», που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά από τις 5 μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Συμμετέχει και η Κύπρος...

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε πως η Κύπρος θα πάρει μέρος και στη φετινή Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση για δέκατη τρίτη κατά συνέχεια φορά με δικό της περίπτερο, στο οποίο θα συμμετάσχουν το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, η Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Συμβούλιο και η Κυπριακή Ενωση Πλοιοκτητών.

Η έκθεση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και όπως σημείωσε ο κ. Θράσου συγκεντρώνει εκατοντάδες ξένους ναυτιλιακούς παράγοντες, ενώ λαμβάνουν μέρος με περίπτερα και πολλοί ναυτιλιακοί οργανισμοί και οίκοι από μεγάλο αριθμό χωρών.

Ο κ. Θράσου, θα συνοδεύεται κατά την παρουσία του στην Ελλάδα από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών, το Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Θράσου, μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών για προβολή της κυπριακής σημαίας και της Κύπρου ως ναυτιλιακού κέντρου θα δώσει δεξίωση και θα έχει συναντήσεις με εφοπλιστές (Κύπριους και Ελλαδίτες) που τα πλοία τους είναι εγγεγραμμένα στο κυπριακό νηολόγιο.

Γ.Χ.