You are here

Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα υφ. ναυτιλίας

14/01/2022 12:02

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας παρουσίασε σήμερα την διαδικτυακή πλατφόρμα C.O.M.E (Cyprus Open Maritime Exchange).  Πρόκειται για ένα διαδικτυακό κανάλι επικοινωνίας με την ναυτιλιακή βιομηχανία και την κοινωνία των πολιτών.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί μία εκ των δράσεων της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυπριακή Ναυτιλία “SEAChange2030” που παρουσιάστηκε πρόσφατα, μέσα από την οποία αναπτύσσεται το όραμα της Κύπρου για την ναυτιλία.

Μέσα από το C.O.M.E επιδιώκεται η άμεση και συνεχής επικοινωνία με την ναυτιλιακή βιομηχανία σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο καθώς και με την κοινωνία των πολιτών.  Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν απόψεις, εισηγήσεις προβλήματα για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου Ναυτιλίας όπως ο πράσινος και ψηφιακός μετασχηματισμός, η ασφάλεια και προστασία στη ναυσιπλοΐα, η ακτοπλοΐα, η ευημερία και εκπαίδευση των Ναυτικών και οποιοδήποτε άλλο ζήτημα τους απασχολεί.

Στόχος του Υφυπουργείου Ναυτιλίας είναι η αξιολόγηση των εισηγήσεων που θα υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας με απώτερο σκοπό τον εμβολιασμό των πολιτικών και των δράσεων του Υφυπουργείου με θέματα και προσεγγίσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις προσδοκίες της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της κοινωνίας των πολιτών. Πρόθεση του Υφυπουργείου ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα επιδεικνύεται για διάφορα θέματα, είναι η οργάνωση σε τακτά διαστήματα διαδικτυακών συναντήσεων για να συζητούνται και να αναλύονται οι διάφορες απόψεις και εισηγήσεις.

Κατά την παρουσίαση της Διαδικτυακής Πλατφόρμας C.O.M.E, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε:

“Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με την ναυτιλιακή βιομηχανία και την κοινωνία των πολιτών.  Το C.O.M.E αποτελεί απτή έκφραση εξωστρέφειας που θέλουμε να βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας.  Επιδιώκουμε να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην ναυτιλιακή βιομηχανία, στους επαγγελματίες που υπηρετούν το παράκτιο και θαλάσσιο οικοσύστημα της Κύπρου, στους μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, με το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών. Θέλουμε να αφουγκραστούμε τις σκέψεις και τα προβλήματα τους, να αξιολογούμε τις εισηγήσεις τους.  Μέσα από αυτή την συστηματική συλλογή και αξιοποίηση της γνώσης, επιδιώκουμε να γίνουμε πιο άμεσοι και αποτελεσματικοί στον τρόπο που προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, πιο προληπτικοί στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις.  Όπως υποσχεθήκαμε κατά την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής “SEAChange2030” η κάθε δράση που υλοποιείται θα ανακοινώνεται, και αυτό πράττουμε σήμερα με την πλατφόρμα C.O.M.E”.  

H διαδικτυακή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη, στην αγγλική και ελληνική, στη διεύθυνση: www.comeshipping.com.cy.