You are here

Νέο έγγραφο για θαλάσσια σύνδεση με Ελλάδα το φθινόπωρο

30/06/2021 16:31

Το θέμα της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας θα βρίσκεται στην ατζέντα συνάντησης του Έλληνα Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος εκτιμά πως το φθινόπωρο θα ανακοινωθεί το νέο διαγωνιστικό έγγραφο.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, στο περιθώριο επίσκεψης του στο κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas, ο κ. Δημητριάδης είπε πως  αναχωρεί για την Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό και μέρος της ατζέντας θα αφορά τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση των δυο χωρών και τη διαμόρφωση «ενός νέου πιο ελκυστικού διαγωνιστικού εγγράφου».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Δημητριάδης ανέφερε ότι το νέο διαγωνιστικό έγγραφο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός φθινοπώρου και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας στον τομέα προώθησης του τουριστικού τους προϊόντος, θα δημιουργήσει  τις προϋποθέσεις για τη θαλάσσια επιβατική σύνδεσή τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απουσία ενδιαφέροντος για το πρώτο διαγωνιστικό έγγραφο, το Υφυπουργείο κατάφερε να εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πράσινο φως για βελτιώσεις στους όρους, ώστε να διαμορφωθεί ένα πιο ελκυστικό διαγωνιστικό έγγραφο.
 
Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας έγιναν στο περιθώριο επίσκεψης του στο κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas, μαζί με τους Υφυπουργούς Τουρισμού Ελλάδας και Κύπρου, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού.