You are here

Νέο πλάνο για την οδό Τσερίου

18/07/2019 15:09

Παρουσιάστηκε σήμερα ο νέος σχεδιασμός της οδού Τσερίου, ο οποίος στηρίχθηκε, σύμφωνα με τους μελετητές στη σύγχρονη προσέγγιση για οδικό σχεδιασμό, που προωθεί τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο ανθρώπινου περιβάλλοντος.

O Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους κατά την παρουσίαση του νέου σχεδιασμού είπε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ότι ζητήθηκε από την εταιρεία που διενήργησε τη μελέτη ο νέος σχεδιασμός να λαμβάνει υπόψη τον ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα της περιοχής, τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, του εμπορικού κόσμου και του απλού και καθημερινού πολίτη.
 
Τόνισε ότι η οδός Τσερίου θα πρέπει να είναι ένας ζωντανός δρόμος για τους ανθρώπους, χωρίς να παραγνωρίζεται και η χρήση του αυτοκινήτου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Τσερίου δεν θα πρέπει είναι απλά μία δίοδος αυτοκινήτων, καθώς αποτελεί τη βασική αρτηρία μίας εκ των σημαντικότερων κοινοτήτων του Δήμου. Η Τσερίου θα πρέπει να είναι ο δρόμος που ενώνει την κοινότητα και τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίζει, πρόσθεσε.
 
Όπως προστίθεται, κατά την παρουσίαση αναφέρθηκε από τους μελετητές ότι η μελέτη της οδού Τσερίου στηρίχθηκε στη σύγχρονη προσέγγιση για οδικό σχεδιασμό, που προωθεί τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο ανθρώπινου περιβάλλοντος.
 
Διευκρινίστηκε πως σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, λαμβάνονται υπόψη και πολλά άλλα κριτήρια, πέραν του κυκλοφοριακού φόρτου, όπως η ασφάλεια των πεζών και των οδηγών, η μείωση της ρύπανσης, η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος και η εμπορική άνθιση της περιοχής.