You are here

Α. Νεοφύτου: Φταίει για όλα το καθεστώς της ΑΤΗΚ

11/09/2002 16:09
Με το αναχρονιστικό νομικό καθεστώς τα βάζει ο αρμόδιος υπουργός για τις τηλεπικοινωνίες, υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε το μεσημέρι με τις δύο εκ των τριών συντεχνιών του προσωπικού της ΑΤΗΚ, ΕΠΟΕΤ-ΣΕΚ και ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ο κος Νεοφύτου επεσήμανε ότι εάν το καθεστώς της Αρχής Τηλεπικοινωνιών εκσυγχρονιζόταν και η Αρχή προχωρούσε στη μετοχοποίησή της, σήμερα, είπε, δεν θα βρισκόμασταν στη δυσάρεστη θέση να μην επικυρώνονται συμφωνίες με το προσωπικό και ούτε θα αντιμετωπίζαμε το φάσμα εργατικών κινητοποιήσεων.

Αναφερόμενος στην ουσία της διαφοράς ο υπουργός Συγκοινωνιών, παραδέχθηκε για άλλη μια φορά ότι οι συμφωνίες μεταξύ του προσωπικού και της διοίκησης θα πρέπει να γίνονται σεβαστές. Πρόσθεσε όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ δικαίως ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της εργατικής πλευράς εντούτοις, πρόσθεσε, εάν οι αναβαθμίσεις θέσεων που έχουν συμφωνηθεί στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών υιοθετηθούν στον ευρύτερο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα, τότε τα κρατικά ταμεία θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα με κίνδυνο να έχει και πρόβλημα η ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

Σε ερώτηση πώς αντιμετωπίζεται η προειδοποιητική απεργία που εξήγγειλαν οι τρεις συντεχνίες του προσωπικού της ΑΤΗΚ, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι το όλο θέμα θα τεθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσο αισθάνεται ότι το Δ.Σ. της ΑΤΗΚ τον έχει αφήσει εκτεθειμένο, καθώς εγνώριζε από προηγουμένως πως οποιαδήποτε συμφωνία με το προσωπικό θα έπρεπε να εγκριθεί από το τμήμα προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Νεοφύτου απέφυγε επιμελώς να δώσει απαντήσεις αρκέστηκε να υποδείξει στο δημοσιογράφο που υπέβαλε το ερώτημα, να το απευθύνει στον πρόεδρο της ΑΤΗΚ Ευστάθιο Παπαδάκη.

Όπως απεκάλυψε νωρίς το πρωί η Stockwatch, το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΑΤΗΚ έχει στείλει επιστολή στη μεσολαβητική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή για την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, τη μεθεπόμενη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.