You are here

Νωρίτερα το οδικό δίκτυο ΓΣΠ

13/01/2009 12:01
Στην επίσπευση της υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων με στόχο την αναζωογόνηση της κατασκευαστικής βιομηχανίας και, συνεπώς, της οικονομίας γενικότερα, προχωρεί η κυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό διαβίβασε στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου την προκήρυξη προσφοράς για την κατασκευή του οδικού δικτύου παρά το νέο ΓΣΠ. Η προκήρυξη του έργου ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2009.

Ο χρόνος του συμβολαίου έχει συμπτυχθεί από 36 σε 28 μήνες με στόχο την αύξηση της απασχόλησης εργατικού δυναμικού είτε με τη μορφή της απευθείας εργοδότησης είτε με τη μορφή υπεργολαβίας.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, το έργο αφορά στη δημιουργία τρίτης λωρίδας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού σε μήκος 1.7 χιλ. περίπου (από την περιοχή Λατσιών μέχρι το ίδρυμα Στ. Χρ. Ιωάννου) και στην κατασκευή ανισόπεδου κόμβου παρά το νέο Γ.Σ.Π. Περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή νέου αστικού δικτύου ανατολικά και δυτικά του αυτοκινητόδρομου μήκους 2,2 χιλ. περίπου.

Η δαπάνη του έργου είναι της τάξης των €27εκ.