You are here

Οδικά έργα €350 εκατ. στην ύπαιθρο

25/07/2022 16:38

Σημαντικά έργα οδικού δικτύου που αποτελούσαν πάγια και διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων της υπαίθρου και των ορεινών Κοινοτήτων συνολικού ύψους €350 εκατ. μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης προς όφελος της ανάπτυξης των περιοχών αυτών.

Αυτό ανέφερε σε χαιρετισμό ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος το περασμένο Σάββατο στην προϋπολογιζόμενο ποσό για την τριετία 2022-2024 για αναπτυξιακά έργα σε κοινότητες της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών ξεπερνά τα €370 εκατ., ποσό αυξημένο κατά €125 εκατ. σε σύγκριση με την τριετία 2019-2021.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι από τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών και του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, ήδη εκπονείται συγκεκριμένη στεγαστική πολιτική, με τριπλασιασμό των δαπανών για το 2022, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προοπτικές για αναζωογόνηση της κυπριακής υπαίθρου και των ορεινών περιοχών. 

«Παρά τις όποιες δυσκολίες και τις οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσαν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία, η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να στηρίξει την ιδιοκατοίκηση στις ορεινές περιοχές και την ύπαιθρο και συγκεκριμένα των νεαρών ζευγαριών και των νέων οικογενειών με στόχο την αναγέννηση της υπαίθρου», τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Μεταφορών.

Πρόσθεσε επίσης ότι από πλευράς υπουργείου Μεταφορών, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στις ορεινές περιοχές, συνδράμει εκεί και όπου ζητείται, για τη δημιουργία έργων υποδομής για επιπρόσθετη ενίσχυση των πυροσβεστικών και αστυνομικών σταθμών.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχοντας εντοπίσει εδώ και χρόνια την ανάγκη για ενίσχυση και στήριξη της υπαίθρου προβαίνει σε εκείνες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που να επιτρέπουν την προσέλκυση νέων οικογενειών, επενδυτών και επιχειρηματιών για μόνιμη διαβίωση και επαγγελματική δραστηριοποίηση.

Πρόσθεσε ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου, το 2019, για πρώτη φορά από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση υιοθέτησε την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων, με στόχο να δοθεί ουσιαστική στήριξη στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τουριστικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά.

 
Ε.Χ.