You are here

Ογδόντα περίπτερα διαβατηριακού ελέγχου στα αεροδρόμια

28/01/2022 12:27

Ογδόντα περίπτερα διαβατηριακού ελέγχου (Border Xpress Kiosks) εγκαταστάθηκαν στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους €1.641.934  και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και 25% από την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση του έργου είναι ύψους €3.017.920. Στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνεται η συνεισφορά από την εταιρεία Hermes Airports Ltd.

Στόχος του έργου είναι να συμβάλει στη διασφάλιση υψηλού επιπέδου ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκολύνοντας παράλληλα τις νόμιμες μετακινήσεις, μέσω ενός ομοιόμορφου και υψηλού επιπέδου ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα.

Μέσω των περιπτέρων διενεργείται διαβατηριακός έλεγχος των εισερχόμενων και εξερχόμενων επιβατών, οι οποίοι προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Ο έλεγχος με τη χρήση όλων των οικείων βάσεων δεδομένων, πέραν του γεγονότος ότι αυξάνει την ασφάλεια των εξωτερικών μας συνόρων, συντείνει και στη μείωση του χρόνου αναμονής των εισερχόμενων και εξερχόμενων επιβατών, ιδίως σε περιόδους αυξημένης αεροπορικής κίνησης, αναφέρει το Υπουργείο.