You are here

Παραίτηση Καδή ζητούν οι 9 κοινότητες περιοχής Βασιλικού

16/07/2022 13:52

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και παραίτηση του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή, ζητά η Συντονιστική Επιτροπή των εννέα Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, λόγω των συνεχιζόμενων πυρκαγιών στην περιοχή.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει πως «το συνεχόμενο φαινόμενο πυρκαγιών, που παρατηρείται στην περιοχή του Πεντακώμου, η αδιαφορία και η ανικανότητα του κράτους να δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν, μας προβληματίζει αφάνταστα και μας αναγκάζει να καταγγείλουμε την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ζητούμε, προστίθεται στην ανακοίνωση «συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επιτόπια επίσκεψη στο Ενεργειακό Κέντρο και απαιτούμε την παραίτηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή».

Η Συντονιστική Επιτροπή των 9 Κοινοτήτων «θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι την επίτευξη λύσης των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην περιοχή μας. Θα συνεχίσει επίσης τις δυναμικές κινητοποιήσεις με πρώτο μέτρο το επ’ αόριστον κλείσιμο του ΟΕΔΑ Πεντακώμου και οποιασδήποτε άλλης προβληματικής βιομηχανίας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα».