You are here

Παρέμβαση Αβέρωφ για ταρίφες λιμανιού

26/01/2022 11:52

Επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφορικά στις αυξήσεις των λιμενικών τελών, με την οποία προτείνει το κράτος να αποποιηθεί το μέρος της αύξησής που του αναλογεί, τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

Σε ανακοίνωσή του, στην οποία παραθέτει αυτούσια την επιστολή, ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως ο κ. Νεοφύτου προτείνει, επίσης, στον κράτος να απορροφήσει και το σύνολο των αυξήσεων.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρακολουθεί με προσοχή τη συζήτηση, που αφορά στις αυξήσεις των λιμενικών τελών, οι οποίες αποτυπώνουν την αύξηση του πληθωρισμού στις τιμές των πρώτων υλών τα τελευταία χρόνια.
 
«Αντιλαμβάνομαι τη θέση των εμπορευομένων αλλά και των καταναλωτών. Γι’ αυτό προτείνω το κράτος να αποποιηθεί το μέρος της αύξησής που του αναλογεί, τουλάχιστον αυτή την περίοδο. Θα μπορούσε και να απορροφήσει και το σύνολο των αυξήσεων», σημειώνει.
 
Προσθέτει, επίσης, ότι «για κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντα μια λογική και πρακτικά εφαρμόσιμη λύση», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν λύσεις που και την ομαλή λειτουργία της αγοράς θα βοηθήσουν, αλλά και τους καταναλωτές θα προστατεύσουν».

Επισυνάπτεται η επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών.