You are here

Πάρκο Αφροδίτης: Στο τέλος του δρόμου οι διαδικασίες

08/10/2002 16:58
Τέλη Οκτωβρίου κατατίθεται ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου η θετική πρόταση του υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για ανέγερση του θεματικού Πάρκου Αφροδίτη στην Πάφο. Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Ρολάνδης ύστερα από συνάντηση που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες για την πραγματοποίηση του έργου τονίζοντας χαρακτηριστικά «έχουμε φτάσει στο τέλος του δρόμου για να πάρουμε εντολή από το υπουργικό για τα περαιτέρω».

Ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν καταλήξει στο συγκεκριμένο χώρο στον οποίο θα ανεγερθεί το πάρκο Αφροδίτη, αρνήθηκε ωστόσο να τον αποκαλύψει. Πρόσθεσε ότι απομένουν κάποιες νομοτυπικές πτυχές τις οποίες επίσης θα προωθήσει το υπουργείο όπως και οι απόψεις όλων των αρμοδίων φορέων της πόλεως Πάφου προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη την οποία είχε ζητήσει το υπουργικό.

«Έχει απομείνει το θέμα της περιβαλλοντικής μελέτης αλλά κρίνουμε σκόπιμο σ’ αυτό το στάδιο», σημείωσε ο κ. Ρολάνδης, «να πάμε στο υπουργικό συμβούλιο διότι έχουν συλλεγεί αρκετά στοιχεία γύρω απ’ αυτό το έργο και αφού γίνει στο μεταξύ και μια τελευταία συνεννόηση με τον επιχειρηματία που ενδιαφέρεται διότι», εξήγησε, «δεν πρόκειται για κρατικό έργο αλλά έργο του ιδιωτικού τομέα».

Ο κ. Ρολάνδης δεν θέλησε να προχωρήσει σε αποκάλυψη της μελέτης του υπουργείου τονίζοντας ότι χωρίς την τελική έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό το έργο μπορεί να προωθηθεί δεν θα ήταν σοφό να αναφέρει οτιδήποτε.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία διευκρίνισε ο κ. Ρολάνδης, εφόσον το υπουργικό και η Βουλή δώσουν προκαταρκτική έγκριση θα πρέπει να προκηρυχθούν προσφορές και για το χώρο ο οποίος θα ενοικιαστεί (σ.σ. προφανώς θα γίνει σε κρατική γη).

Του Κυριάκου Κυριακίδη