You are here

Πιλοτικό «2+» για λύση κυκλοφοριακού

14/04/2009 19:50
Στο πλαίσιο της προώθησης λύσεων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζεται κυρίως στην πρωτεύουσα, το Υπουργείο Συγκοινωνιών θέτει σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα «δύο συν», από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 28 Αυγούστου. Το μέτρο θα εφαρμοσθεί σε ένα τμήμα 8 χιλιομέτρων της λεωφόρου Λεμεσού, στο ύψος του ΓΣΠ μέχρι τη διασταύρωση Λυκαβηττού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Συγκοινωνιών Νίκο Νικολαίδη πρόκειται για ένα καινοτόμο μέτρο το οποίο ρυθμίζει τη διευκόλυνση της χρήσης των λεωφορείων με ειδικές λεωφοριολωρίδες.

Όπως εξήγησε «όπου δεν υπάρχει η πολυτέλεια ή δυνατότητα να υπάρχει αποκλειστική λωρίδα στην οποία θα διακινούνται τα λεωφορεία θα δημιουργηθεί ο θεσμός της λωρίδας «δυο συν» έτσι η μια από τις δυο λωρίδες θα χρησιμοποιείται από λεωφορεία, ταξί, ασθενοφόρα, αναπηρικά και ειδικότερα από ιδιωτικά οχήματα που μεταφέρουν δύο συν επιβάτες. Στόχος είναι να διευκολυνθεί και η χρήση των λεωφορείων αλλά κυρίως να ενθαρρυνθεί η ομαδική χρήση του ιδιωτικού οχήματος», επεσήμανε.

Ο κ. Νικολαίδης εξέφρασε «την αποφασιστικότητα του Υπουργείου Συγκοινωνιών να προωθήσει όλα τα καινοτόμα μέτρα που χρειάζονται ώστε να λυθούν επιτέλους τα προβλήματα του κυκλοφοριακού συστήματος».

Ο κ. Νικολαίδης δήλωσε ακόμη ότι οι κατ’αρχήν αντιδράσεις των εμπλεκόμενων φορέων – αστυνομίας, δήμων Λευκωσίας και πολεοδομίας – ήταν θετικές εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει η ανάλογη συνεργασία ώστε να εφαρμοσθεί πιλοτικά το συγκεκριμένο μέτρο, να εξαρθούν τα απαιτούμενα συμπεράσματα για την καθολική, στη συνέχεια, εφαρμογή του.

Πριν την εφαρμογή του μέτρου το Υπουργείο Συγκοινωνιών θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις στο τμήμα της λεωφόρου Λεμεσού που θα εφαρμοσθεί το μέτρο ενώ θα ενημερωθεί κατάλληλα και το κοινό.

Της Ηρώς Ευθυμίου