You are here

Πολιτικά πυρά για Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας

28/04/2009 14:06
Στην αδράνεια και στα απανωτά λάθη της κυβέρνησης αποδίδει την ακύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρίστος Στυλιανίδης, η οποία δεν κατάφερε, όπως τόνισε, μέσα από σωστές και αδιάτρητες διαδικασίες να αποτρέψει τη δυσμενή αυτή εξέλιξη με αποτέλεσμα να παγώσει η ανάπτυξη εν μέσω οικονομικής κρίσης, ενώ χιλιάδες πολίτες παραμένουν μετέωροι.

Διερωτούμενος αν πρόκειται για «ανατροπή ή αναρχία», τόνισε ότι η απόφαση του Ανωτάτου απέδειξε ότι το υφιστάμενο σύστημα είναι ανεπαρκές και ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις μιας ευρείας πολεοδομικής ανάπτυξης η οποία επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους».

Ο κ. Στυλιανίδης μιλώντας σε διάσκεψη τύπου χαρακτήρισε το πρόβλημα πολιτικό, για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη έχει το κράτος.

«Καθήκον του κράτους είναι να φροντίζει να μην καταλήγουν τέτοια θέματα στα δικαστήρια», είπε, συμπληρώνοντας πως «όταν οι διαδικασίες του κράτους πάσχουν οι πολίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το δίκαιο τους», υπέδειξε.

Ο κ. Στυλιανίδης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ενώ γνώριζε εδώ και τρία χρόνια ότι θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα δεν προετοιμαστήκαμε με εναλλακτικό σχέδιο δράσης. «Οι δικαιολογίες του τύπου ότι πρόκειται για διαδικαστικό θέμα φανερώνουν τάση υποβάθμισης του σοβαρού αυτού θέματος», επανέλαβε ο κ. Στυλιανίδης, καλώντας τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε ωστόσο σωστές τις ενέργειες του υπουργού Εσωτερικών για μεταρρύθμιση του τοπικού σχεδίου μέσα από διαφανείς διαδικασίες, εκφράζοντας όμως αμφιβολίες κατά πόσο θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα με αποτέλεσμα και μείνει και πάλι εκτεθειμένη η κυβέρνηση.