You are here

Πόλος έλξης επισκεπτών η πεζογέφυρα Πάφου

12/08/2022 19:38
Πόλο έλξης επισκεπτών αποτελεί η πεζογέφυρα, μήκους 400 περίπου μέτρων, που συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους της Κάτω Πάφου. Επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, περπατούν στην πεζογέφυρα πάνω από την Λεωφόρο Αποστόλου Παύλου προς την περιοχή του αρχαιολογικού πάρκου και των Τάφων των Βασιλέων, του Λόφου της Φάμπρικας και στη Στήλης Αποστόλου Παύλου και αντίστροφα.
 
Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.
 
Ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε ότι το έργο θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και επισκεψιμότητα της περιοχής, η οποία αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές της Μεσογείου, ενταγμένη στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Πρόσθεσε ότι το συνολικό έργο εκτείνεται σε μία επιφάνεια 20.000 τ.μ περίπου και περιλαμβάνει, εκτός από την εναέρια πεζογέφυρα, τρείς πλατείες, πεζόδρομους, ειδικές διαδρομές κ.ά.
 
Επεσήμανε επίσης πως με το  έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων στην Κάτω Πάφο εξυπηρετούνται πολλαπλοί στόχοι, οι κυριότεροι εκ των οποίων είναι η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αρχαίου τοπίου, η υποβοήθηση της αρχαιολογικής έρευνας και η προβολή των αποτελεσμάτων της στον επισκέπτη, η ενοποίηση και ο εμπλουτισμός της αρχαιολογικής εμπειρίας και διασύνδεσή της με στρώματα της νεότερης ιστορίας και τη σύγχρονη πόλη, καθώς επίσης η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.