You are here

Ποσό £205 εκ. για έργα στη Λεμεσό

05/02/2003 14:21
Ποσό £205 εκατομμυρίων δαπανήθηκε επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη για έργα στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, δήλωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου, ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε τη Λεμεσό «από τις καλύτερες ευρωπαϊκές παραλιακές πόλεις με ένα ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό όσον αφορά το παραλιακό μέτωπο και τον παραλιακό δρόμο», τονίζοντας παράλληλα ότι η Λεμεσός έχει τα σκήπτρα σε ό,τι αφορά την αποπεράτωση του δευτερεύοντος οδικού δικτύου της υπαίθρου.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόνοια που υπάρχει για την έναρξη των εργασιών, μέσω της μεθόδου του ΒΟΤ, της αίθουσας επιβατών για το λιμάνι Λεμεσού, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση και στο θέμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους κυκλικούς κόμβους της Λεμεσού. Έχουμε ήδη προχωρήσει, σημείωσε ο κ. Υπουργός, στην υπογραφή των δυο πρώτων συμβολαίων για τους κυκλικούς κόμβους, ενώ τις επόμενες βδομάδες θα υπογραφούν τα συμβόλαια για τους κυκλικούς κόμβους της Αγίας Φύλας και της Μέσα Γειτονιάς. Θα προκηρυχθούν επίσης σύντομα προσφορές για τους δυο εναπομείναντες κυκλικούς κόμβους.

Επιπρόσθετα, είπε ο κ. Νεοφύτου, αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα τα έργα για την κατασκευή του νέου δρόμου Λεμεσού – Αγρού, ένα έργο το οποίο θα ικανοποιήσει 22 κοινότητες, ενώ εντός της εβδομάδας που διανύουμε θα υπογραφούν τα συμβόλαια για το δρόμο τετραπλής κατεύθυνσης μέχρι το Palais de Sport.

Σημείωσε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν οικειοποιείται τα έργα που έγιναν καθώς αναγνωρίζει ότι για την αποπεράτωσή τους βοήθησαν πολλοί παράγοντες όπως για παράδειγμα ο ανώνυμος, μη προνομιούχος πολίτης ο οποίος για δεκαετίες προσφέρει από τα υστερήματά του μέσω έμμεσων και άμεσων φόρων για να μπορεί η Δημοκρατία να τα αξιοποιεί και να ανταποδίδει με έργα υποδομής.