You are here

Πράσινο φως για δρόμο Λεμεσού - Σαϊττά

19/01/2009 22:47
Οριστικοποιήθηκε η απόφαση της Υπουργικής Επιτροπής αναφορικά με το δρόμο Λεμεσού – Σαϊττά η οποία προνοεί την κατασκευή αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων, μήκους 24 χιλιομέτρων ενώ το κόστος θα ανέλθει στα €150 εκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος συμμετείχε χθες σε ευρεία συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα της Άλασσας, ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής για το χρονοδιάγραμμα του έργου.

«Η προσφορά του έργου θα προκηρυχθεί στις 3 Μαρτίου 2009, ενώ η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών αναμένεται εντός του 2012 και η παράδοση του εντός του 2014».

Ο κ. Νικολαΐδης εισηγήθηκε επίσης τη δημιουργία ad hoc επιτροπών, οι οποίες θα αποτελούνται από εκπροσώπους της Ένωσης Κοινοτήτων και του Τμήματος Δημοσίων Έργων και θα είναι υπεύθυνες για την παρακολούθηση των χρονοδιαγραμμάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα και την άμεση λήψη μέτρων για άρση της όποιας καθυστέρησης πιθανόν παρατηρηθεί.

Όπως αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση ο κ. Νικολαίδης δεσμεύθηκε για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, που στόχο θα έχουν την εξέταση των ανησυχιών και εισηγήσεών τους αναφορικά με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και την ενσωμάτωσή τους, εν μέσω μικρών διαφοροποιήσεων που θα κριθούν αναγκαίες, είτε στο στάδιο του σχεδιασμού είτε στο στάδιο της κατασκευής, νοουμένου όμως ότι αυτές δεν θα καθιστούν τα χρονοδιαγράμματα επισφαλή.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών διαβεβαίωσε, επίσης τους κατοίκους ότι κύρια προτεραιότητα του Υπουργείου Συγκοινωνιών αναφορικά με τα οδικά έργα είναι η ολοκλήρωση τόσο της οδικής όσο και της συγκοινωνιακής σύνδεσης των κοινοτήτων με τις αστικές περιοχές, στο πλαίσιο, πάντα, της συνεχιζόμενης προσπάθειας για ενίσχυση και αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Τον κ. Νικολαΐδη, κατά την επίσκεψή του, συνόδευαν ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

ηε