You are here

Προεπιλέγησαν οι κοινοπραξίες για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας

19/05/2006 10:19
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προεπιλογής των κοινοπραξιών από τις οποίες θα ζητηθούν τελικές προσφορές για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών οι κοινοπραξίες αυτές είναι:

A. Vouros Investments Ltd and Partners A. Vouros Investments Ltd
Singapore Cruise Center Pte, Ltd
DP Architects Pte Ltd
Joannou & Paraskevaides Ltd
J & P Avax S.A.

Larnaka – Zenon Consortium Bouygues Batiment International
Iacovou Brothers
Amsterdam Logistics Group BV
Lievense Consulting Engineers
Louis Public Company Ltd
Petrolina (Holdings) Public Ltd
Marinaman Ltd

D.J. Karapatakis & Sons Limited D.J. Karapatakis & Sons Ltd
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
Wimberley Allison Tong & Goo Inc
ERA Economics Research Associates
Spanopoulos Group of Companies
Odell International Inc USA in a Joint Venture with Parsons Brinckerhoff

Οι τρεις κοινοπραξίες αποτελούνται από ξένες και κυπριακές εταιρείες διεθνούς κύρους με πλούσιες εμπειρίες στον τομέα δραστηριοτήτων τους. «Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, προχωρεί τώρα στο επόμενο στάδιο που είναι η ζήτηση τελικών προσφορών, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τη μελέτη του χερσαίου και λιμενικού χώρου. Η ζήτηση των τελικών προσφορών αναμένεται ότι θα γίνει στους επόμενους δύο μήνες», προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, είναι μετά την ανάπτυξη των αερολιμένων, το σημαντικότερο έργο υποδομής της πόλης της Λάρνακας και φιλοδοξεί να αναβαθμίσει την πόλη του Ζήνωνα ως ένα ξεχωριστό τουριστικό προορισμό.

«Συγκεκριμένα, στόχος είναι το λιμάνι να καταστεί το κύριο επιβατηγό λιμάνι της Κύπρου και να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια, ενώ η μαρίνα θα αναπτυχθεί με τρόπο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.000 σκάφη παρέχοντας παράλληλα, τις καλύτερες δυνατές διευκολύνσεις. Επιπλέον, οι αναπτύξεις στο χερσαίο χώρο θα υποστηρίζουν και θα συμπληρώνουν αυτές του θαλάσσιου χώρου, ενώ, ταυτόχρονα, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε η σύνδεση με τον υπόλοιπο πολεοδομικό ιστό της πόλης να είναι όσο το δυνατό πιο αρμονική», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, στην ανακοίνωση του το Υπουργείο αναφέρει ότι το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων θα επεκταθεί μπροστά από τη μαρίνα και το λιμάνι, «αναβαθμίζοντας έτσι τον υφιστάμενο πεζόδρομο και καθιστώντας τον ένα γραμμικό κέντρο κοινωνικής ζωής».

Γ.Χ.