You are here

Προχωρά η μαρίνα Παραλιμνίου

15/01/2019 22:22

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση της κυβέρνησης του για την εξέλιξη του έργου της μαρίνας Παραλιμνίου στον Πρωταρά, σημειώνοντας ότι η συμβολή της κυβέρνησης υπήρξε καθοριστική προς την κατεύθυνση της γενικότερης οικονομικής και κοινωνικής αναβάθμισης του Παραλιμνίου και της επαρχίας Αμμοχώστου.
 
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου της μαρίνας Παραλιμνίου, είπε πως η συμβολή της κυβέρνησης επιβεβαιώνει «την προτεραιότητα που αποδίδουμε στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων έκαστης επαρχίας, επιδεικνύοντας έμπρακτο ενδιαφέρον για την αναπτυξιακή πολιτική των τοπικών αρχών».
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι η μαρίνα Παραλιμνίου, που θα κηρυχθεί επίσημο σημείο εισόδου της Δημοκρατίας, θα είναι δυναμικότητας 300 σκαφών, ενώ θα περιλαμβάνει οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις.
 
Ανέφερε ότι το κόστος του έργου θα ανέλθει στα €110 εκ. και τα κεφάλαια προέρχονται εξ ολοκλήρου από κύπριους επενδυτές, την PMV Maritime Holdings Limited, κάτι που αποδεικνύει εκ νέου πως οι κύπριοι επιχειρηματίες πιστεύουν και στηρίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της πατρίδος μας, σημείωσε το γεγονός ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συμφωνίες για την εμπορική χρήση των χώρων, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και όσον αφορά την αγορά οικιστικών μονάδων.
 
Ακολούθως είπε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια ακόμη απτή απόδειξη των σημαντικών αναπτύξεων στον τουριστικό τομέα που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης τα τελευταία έτη, όπως το καζίνο – θέρετρο, οι μαρίνες Αγίας Νάπας, Λεμεσού και Λάρνακας, τώρα και Παραλιμνίου, νέες ξενοδοχειακές μονάδες, μεικτές τουριστικές αναπτύξεις και γήπεδα γκολφ.
 
Πρόσθεσε πως η δημιουργία και η υψηλή προστιθέμενη αξία των έργων αυτών, ενισχύουν καθοριστικά τη θέση της Κύπρου στις νέες απαιτητικές συνθήκες που ολοένα διαμορφώνονται στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον, ενώ επιφέρουν σημαντικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τον τόπο μας.
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι η υλοποίηση σειράς έργων έχουν ως τελικούς αποδέκτες των ποικίλων θετικών αποτελεσμάτων που προκύπτουν στους ίδιους τους πολίτες, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.
 
Περαιτέρω ανέφερε πως ενστερνίζεται το όραμα όχι μόνο του δήμου Παραλιμνίου αλλά ολόκληρης της περιοχής, γι’ αυτό και η κυβέρνηση προώθησε έργα αναπτυξιακής και πολιτιστικής υφής για τους δήμους και κοινότητες τα οποία υπερβαίνουν τα €114 εκ., χωρίς να υπολογίζονται έργα κοινής ωφελείας ύψους €37 εκ., με το δήμο Παραλιμνίου να επωφελείται με έργα ύψους €45 εκ.
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε ακόμα ότι πάντοτε στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους και του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος της χώρας, «θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη μας τόσο στα ώριμα προς υλοποίηση έργα όσο και στους αναπτυξιακούς στόχους και επιδιώξεις που θέτουν όλες οι τοπικές αρχές».
 
«Έργα μεγάλων αναπτύξεων όπως η μαρίνα Παραλιμνίου, με τη δυνατότητα που προσφέρουν για την ανάπτυξη όλης της ακίνητης περιουσίας που συνθέτει τη χερσαία ζώνη της περιοχής, αποτελούν έργα πνοής και σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον τόπο», συνέχισε.
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε επίσης ότι ως αποτέλεσμα των στοχευμένων πολιτικών της κυβέρνησης, τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκε σημαντικά η δυναμική και η εξωστρέφεια της τουριστικής βιομηχανίας, όπως καταδεικνύεται από την αλματώδη αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, όπου την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου οι συνολικές αφίξεις τουριστών ανήλθαν στα τρία εκατομμύρια 800 χιλιάδες.