You are here

Προς υλοποίηση έργα €1,2 δισ. από Δημόσια Εργα

04/04/2022 13:17

Το Τμήμα Δημοσίων Εργων έχει προς υλοποίηση έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισεκατομμυρίων ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στον κυκλικό κόμβο στον Κόρνο, όπου επιθεώρησε την πορεία υλοποίησης των κατασκευαστικών εργασιών, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι «ακόμα ένα έργο το οποίο ανέμενε διαχρονικά η τοπική κοινωνία και φορείς όλου του Κόρνου εδώ και δεκαετίες είναι πλέον σε πορεία υλοποίησης και μάλιστα είναι σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα».

Πρόσθεσε ότι «στόχος της επίσκεψης είναι να επιθεωρήσουμε το έργο και την πρόοδο των εργασιών αλλά και να συζητήσουμε με τον Κοινοτάρχη κάποια θέματα και εισηγήσεις που έχει, τις οποίες θα δούμε μαζί και με το Τμήμα Δημοσίων Εργων».

Αναφερόμενος στο έργο, ο Υπουργός είπε πως «είναι προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, περιλαμβάνεται στις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και είναι προς υλοποίηση. Το Τμήμα Δημοσίων Εργων έχει αυτή τη στιγμή έργα προς υλοποίηση, έργα σε προσφορά ή έργα τα οποία θα προκηρύξει το επόμενο τετράμηνο και είναι έργα που ξεπερνούν τον συνολικό προϋπολογισμό του 1,2 δισ. ευρώ».
 
Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο ο κυκλικός κόμβος στο Κόρνο «συμπεριλαμβάνει βελτίωση της εισόδου από τον αυτοκινητόδρομο της Λεμεσού προς τον Κόρνο για να συνάδει με τα πρότυπα, νέα έξοδο προς την Λεμεσό, αλλά και επέκταση και βελτίωση στη γέφυρα που υπάρχει. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα  γίνουν και όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις που πρέπει για τους οδηγούς, για να υπάρχει όσο το δυνατό λιγότερη ταλαιπωρία τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους κατοίκους της περιοχής».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως «υπάρχει και πρόνοια για την τοποθέτηση οδικού φωτισμού και είναι σημαντική βελτίωση. Είναι ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής, της Κοινότητας, το οποίο όχι μόνο είναι σε πορεία υλοποίησης, αλλά θα ολοκληρωθεί γύρω στον Ιούλιο και είναι σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα».
 
Ταυτόχρονα εξέφρασε «ευχαριστίες στο Τμήμα Δημοσίων Εργων, στον Διευθυντή του Τμήματος, σε όλη την ομάδα, τους Λειτουργούς του Τμήματος αλλά και σε όλους τους εργάτες οι οποίοι, επιβλέπουν και τρέχουν έργα τα οποία ξεπερνούν τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ».
 
 Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Κόρνου Μιχαλάκης Σάββα εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες «στον Υπουργό Μεταφορών για το προσωπικό του ενδιαφέρον και στο Τμήμα Δημοσίων Έργων για τη συνεργασία που έχουμε σε αυτό το έργο, που είναι διαχρονικό αίτημα εδώ και 20 περίπου χρόνια. Υπήρχε ένα σοβαρό θέμα ασφάλειας το οποίο αισίως θα επιλυθεί με την ολοκλήρωση του έργου».
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι «έχουμε ορισμένες εισηγήσεις που θα μεταφέρουμε στα αρμόδια Τμήματα» και εξέφρασε ευχαριστίες «σε όλους όσοι συνέβαλαν στην έναρξη και την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου».