You are here

Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας

03/10/2002 14:05
Τον καταλύτη για σημαντικές μεταμορφώσεις στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον της Κύπρου, αποτελεί η προοπτική ένταξης στην ΕΕ και ανάμεσα σ’ αυτές τις αλλαγές, ύψιστη σημασία έχει για τη κυβέρνηση η ανάγκη ανάπτυξης του λιμανιού της Λάρνακας σε κύριο επιβατικό λιμάνι. Αυτό τόνισε ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της σχετικής διαδικασίας προεπιλογής, για την ανάπτυξη του λιμανιού της Λάρνακας.

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η διαδικασία έχει προσελκύσει αρκετές εταιρείες υψηλής ποιότητας στον τομέα της ανάπτυξης και λειτουργίας των λιμανιών και παραθέτοντας τη θέση της κυβέρνησης για τη προτεινόμενη ανάπτυξη, ανέφερε στους παρευρισκόμενους ότι θα πρέπει να συμπληρώνει το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας και όχι να το ανταγωνίζεται. Το λιμάνι της Λάρνακας μπορεί εύκολα, πρόσθεσε ο υπουργός, να αναβαθμιστεί σε ένα εξαιρετικά ελκυστικό τουριστικό προορισμό, όπου μεγάλα τουριστικά κρουαζιερόπλοια θα έχουν μοναδικές εμπειρίες στο ανατολικό κομμάτι της Μεσογείου.

Τέλος, ο κ. Νεοφύτου διαβεβαίωσε ότι η όλη διαδικασία των προσφορών θα είναι διαφανής και δίκαιη και υποσχέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου προετοιμασίας των προκαταρκτικών προτάσεων θα παράσχει κάθε βοήθεια ώστε να μπορέσει ο καθένας από τους προσφοροδότες να υποβάλει το καλύτερο δυνατό έγγραφο προεπιλογής.