You are here

£6 εκ. από την τρίτη αναϊσορρόπηση τελών

10/01/2002 12:36
Στην Ολομέλεια της βουλής προς έγκριση οδηγείται το νομοσχέδιο για την τρίτη αναϊσορρόπηση των τελών της ΑΤΗΚ που αναμένεται να προσθέσει στα ετήσια έσοδα της Αρχής ποσό της τάξης των έξη (6) εκατομμυρίων λιρών.

Παράλληλα, οι μειώσεις που εξήγγειλε πρόσφατα η Αρχή αντιστοιχούν, σύμφωνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, με μειώσεις στα έσοδα του ημικρατικού Οργανισμού που ξεπερνούν τα 21 εκατομμύρια λίρες.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Προέδρου της βουλής, Δημήτρη Χριστόφια, με την συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ενημέρωσε το Σώμα για τους στόχους της αύξησης των τελών της ΑΤΗΚ.

Η τρίτη αναϊσορρόπηση των τελών της Αρχής, η οποία απορρίφθηκε πέρυσι από την πλειοψηφία των κομμάτων, θα πρόσθετε στα έσοδα του Οργανισμού, είπε ο Υπουργός, ποσό της τάξης των έξι εκατομμυρίων λιρών. Οι μειώσεις που εξήγγειλε η ΑΤΗΚ, πρόσθεσε, «ως χριστουγεννιάτικος μποναμάς» αντιστοιχούν με μείωση στα έσοδα της Αρχής που ξεπερνούν τα 21 εκατομμύρια λίρες.

«Όλοι θα πρέπει να κατανοήσουμε» τόνισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου «ότι η αναϊσορρόπηση είναι αναγκαία γιατί έτσι είναι το σωστό και γιατί έτσι μας υποχρεώνει η ΕΕ. Από την άλλη», συμπλήρωσε, «η ΑΤΗΚ είχε και έχει ακόμα περιθώρια, να μειώνει δραστικά, άλλα τέλη π.χ. κινητής τηλεφωνίας ή των κλήσεων εξωτερικού, ούτως ώστε το πακέτο των υπηρεσιών να γίνεται ακόμα πιο φθηνό και να έχουμε τελικά, με διαφορά», τόνισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, «το φθηνότερο τηλεπικοινωνιακό πακέτο σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Το επίμαχο νομοσχέδιο, κατάληξε ο υπουργός Συγκοινωνιών, θα οδηγηθεί στην ολομέλεια «και ευελπιστούμε ότι θα τύχει και της στήριξης των κοινοβουλευτικών κομμάτων».