You are here

ΠτΔ: Πολυσήμαντο το έργο Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών

20/01/2022 12:58

Πολυσήμαντο χαρακτήρισε το έργο της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για σωστή στελέχωσή της ώστε αυτή να μπορεί να αποδίδει ακόμη καλύτερα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρόεδρο της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, Έφη Παπαδοπούλου, η οποία του παρέδωσε την ετήσια έκθεση της Αρχής για το 2020, σημειώνοντας ότι «η Αρχή προσπαθεί πάντοτε μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να κάνει το καλύτερο δυνατόν, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να προχωρούν τα έργα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την Αρχή και συνεχάρη «για το πολυσήμαντο έργο που επιτελείτε για την πρόοδο των αναπτυξιακών έργων».

Σημείωσε πως αυτά γίνονται με προσφορές «και πολλές φορές υπάρχουν οι αμφισβητήσεις ή για λόγους τυπικούς ή νομικούς ή άλλους», και είναι σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζει η Αναθεωρητική Αρχή.

Αυτό που παρατηρείται, πρόσθεσε, «είναι η καθυστέρηση. Θα δούμε τα προβλήματα άμεσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, έτσι ώστε και να στελεχωθεί σωστά η Υπηρεσία και να μπορεί να αποδίδει ακόμη καλύτερα. Δηλαδή στις προσπάθειες επίσπευσης να έχει και τη συνδρομή των αναγκαίων, των απαραιτήτων υπαλλήλων που θα πρέπει να στελεχώνουν μια ανάλογης σημασίας Αρχή».

Τέλος, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε στον Πρόεδρο ότι η Αρχή προσβλέπει στη βοήθεια του, και ο ίδιος απάντησε ότι «είναι κάτι που από καιρό με απασχολεί για να επισπεύδονται οι διαδικασίες».