You are here

Σε εξέλιξη εργασίες στα δικαστήρια

30/08/2022 09:55

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για τις κτιριακές ανάγκες των δικαστηρίων, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης.

Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, μεταξύ της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, καθώς επίσης και του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την πλήρη ικανοποίηση τους εξέφρασαν, τόσο ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, όσο και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για την πορεία υλοποίησης των βελτιωτικών εργασιών που είχαν αποφασισθεί σε προηγούμενες συσκέψεις κόστους €2.7 εκατ., για το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Η πρώτη φάση του έργου, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022 και εντός του 2023, θα παραδοθεί ανακαινισμένο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο έργο που αφορά στην προκήρυξη Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λευκωσίας, όπως επίσης και η πρόοδος των εργασιών για μεταστέγαση του Οικογενειακού Δικαστηρίου και του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Αναμένεται, εντός των επόμενων εβδομάδων να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός για αναδιαμόρφωση του κτιρίου που έχει ήδη αγοραστεί. Στόχος, μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, είναι να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός και οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός δύο ετών.

Με ικανοποίηση, έγινε αναφορά, στην παράδοση του νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου αλλά και στην προκήρυξη διαγωνισμού για τη διαμόρφωση χώρων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της δικαστικής υπηρεσίας, η οποία, όπως τονίζεται, θα συμβάλει στην υλοποίηση των δράσεων που περιλαμβάνονται στον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό της Κυπριακής Δικαιοσύνης.