You are here

Σε εξέλιξη η πώληση brand ΚΑ

22/10/2015 06:11
Μετά το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί, η κυβέρνηση προχωρεί σε διαγωνισμό ανοικτής διεθνούς διαδικασίας για την αδειοδότηση των εμπορικών σημάτων και λογοτύπων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Σε απαντητική επιστολή του εφόρου αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνου Ηροδότου προς τον βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, σημειώνει πως τον Ιούνιο του 2015 η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε σε πέντε ημερήσιες εφημερίδες παγκύπριας κυκλοφορίας, σε δύο εβδομαδιαίες αγγλόφωνες εφημερίδες καθώς και σε δύο επιλεγμένα διεθνή ευρέως γνωστά οικονομικά έντυπα.

Στις 24 Ιουλίου έληξε η υποβολή των αιτήσεων για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και στη συνέχεια έγινε αξιολόγηση των αιτήσεων από την ειδική επιτροπή που συστάθηκε στην οποία συμμετείχαν λειτουργοί από τη διεύθυνση των δημόσιων συμβάσεων, της πολιτικής αεροπορίας, του υπουργείου οικονομικών και της μονάδας αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον έφορο αποκρατικοποιήσεων, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της επιτροπής έχουν καταδείξει πως το εκδηλωθέν ενδιαφέρον που υποβλήθηκε πληροί τα κριτήρια καταλληλόλητας και το οποίο δημιουργεί προσδοκίες για την ύπαρξη ενδιαφέροντος όταν διενεργηθεί ανοικτός διαγωνισμός από το κράτος.

Έτσι στις αρχές Σεπτεμβρίου το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τη μονάδα αποκρατικοποιήσεων να προχωρήσει σε διαγωνισμό ανοικτής διεθνούς διαδικασίας για την αδειοδότηση των εμπορικών σημάτων και λογότυπων των ΚΑ.

Ο έφορος αποφεύγει να αποκαλύψει τον αριθμό των ενδιαφερόμενων μερών που έχουν υποβάλει την εκδήλωση ενδιαφέροντος κατά τη διαδικασία και την ταυτότητα τους γιατί πιθανόν να επιφέρει αρνητικό αντίκτυπο στον νέο διαγωνισμό που θα διενεργηθεί αφού διέπεται από τους κανόνες εμπιστευτικότητας.

Οι ΚΑ τερμάτισαν τη λειτουργία τους στις αρχές του 2015 μετά από απόφαση της Κομισιόν ότι οι χορηγίες που δόθηκαν από το κράτος είναι παράνομες και πρέπει να επιστραφούν.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου