You are here

Σημαντικές αυξήσεις κατέγραψε η Cyprus Airways

16/11/2022 19:28

Σημαντικές αυξήσεις σε επιβάτες και πτήσεις κατέγραψε φέτος τον Οκτώβριο η αεροπορική εταιρεία Cyprus Airways, αφού μετέφερε 37 χιλιάδες άτομα και πραγματοποίησε 310 πτήσεις.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου η Cyprus Airways πραγματοποίησε συνολικά 310 πτήσεις, καταγράφοντας 169% αύξηση από τον Οκτώβριο του 2021 και μετέφερε συνολικά 36.991 επιβάτες, αύξηση της τάξης του 391% από τον περσινό Οκτώβριο, καταγράφοντας σημαντική αύξηση του συντελεστή πληρότητας κατά 24%».

Προστίθεται ότι ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε πως «τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι επίσης καλύτερα από εκείνα που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ο οποίος παραδοσιακά είναι ένας μήνας με μεγαλύτερη κίνηση. Τον Οκτώβριο η εταιρεία μετέφερε 6% περισσότερους επιβάτες από τον Σεπτέμβριο που ήταν 34.868 επιβάτες και πραγματοποιήθηκαν 310 πτήσεις».

Ανέφερε ακόμα ότι «καθώς συνεχίζουμε τη σταθερή μας πορεία ανάπτυξης, η οποία σηματοδοτείται από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της κίνησης σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, σηματοδοτείται το τέλος της πολυάσχολης καλοκαιρινής περιόδου κατά την οποία πραγματοποιήσαμε πάνω από 2 χιλιάδες πτήσεις και μεταφέραμε πάνω από 250.000 επιβάτες».

Όπως είπε ο κ. Sies «μόλις ξεκινήσαμε τις χειμερινές μας πτήσεις προσφέροντας 28 εβδομαδιαίες πτήσεις μετ' επιστροφής, οι οποίες θα αυξηθούν στα μέσα Δεκεμβρίου, όταν θα προστεθούν τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Παρίσι Charles De Gaulle και δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Fiumicino της Ρώμης. Επιπλέον, αυτό το χειμώνα πραγματοποιούμε πτήσεις προς την Αθήνα με διπλή καθημερινή πτήση, ενώ το Τελ Αβίβ και η Βηρυτός εξυπηρετούνται έξι φορές την εβδομάδα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η εταιρεία «επεκτείνει τη δραστηριότητά της προς το Ερεβάν με δύο φορές την εβδομάδα» και σημείωσε πως «καταγράφουμε ικανοποιητικές προκρατήσεις και αναμένουμε έναν καλό χειμώνα» είπε.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cyprus Airways «φέτος έχουμε διευρύνει το δίκτυο διανομής πωλήσεων για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες στη Σουηδία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μπορούμε να πουλάμε τις πτήσεις μας μέσω των συστημάτων IATA BSP σε αυτές τις χώρες. Ακόμα συνεργαζόμαστε μέσω του δικτύου έκδοσης εισιτηρίων APG για να επιτρέψουμε την πώληση εισιτηρίων σε άλλες χώρες».