You are here

«Σοβαρό πρόβλημα» οι ψηλές χρεώσεις στα λιμάνια

01/06/2023 16:39

Ιδιαίτερη αναφορά στις ψηλές χρεώσεις των διαχειριστών των λιμανιών Λεμεσού και Λάρνακας, έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, Ανδρέας Παπαδόπουλος, σε επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λεμεσό, ζητώντας τη μεσολάβηση των εμπλεκομένων για διευθέτηση του θέματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, στο δείπνο έλαβαν μέρος φορείς και εκπρόσωποι του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στους κλάδους των λιμανιών, της ναυτιλίας και του εμπορίου, καθώς και μελών του Συνδέσμου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Νικολαϊδης.

Στην προσφώνηση του ο κ. Νικολαΐδης εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος, εξυπηρετώντας διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους τομείς της εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας του τόπου και διαβεβαίωσε για τη στενή συνεργασία «ώστε να επιτύχουμε περαιτέρω ανάπτυξη του λιμενικού τομέα για το κοινό καλό.

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου, Ανδρέα Παπαδόπουλου, η οποία επικεντρώθηκε στο «μόνο σοβαρό λιμενικό πρόβλημα που αφορά το Indexation δηλαδή, την ετήσια αύξηση στις ταρίφες των Διαχειριστριών Εταιρειών των λιμανιών Λεμεσού και Λάρνακας, λόγω της σχετικής μεθόδου υπολογισμού».

Ο Σύνδεσμος μαζί με το ΚΕΒΕ, πρόσθεσε, έχουν ενημερώσει το Υπουργείο Μεταφορών για το ζήτημα και τη σοβαρότητα του, ιδιαίτερα στο λιμάνι Λεμεσού, καθώς την τελευταία πενταετία, το λιμενικό κόστος, τόσο για τους εμπορευόμενους, όσο και για τα τέλη που καταβάλλουν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες, έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο κ.Παπαδόπουλος έκανε έκκληση όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, «με σύνεση και υπευθυνότητα βοηθήσουν στην άμεση επίλυση του προβλήματος».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου εξέφρασε τις θερμές τους ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση για τη στήριξη.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, ο Σύνδεσμος τίμησε τα αρχαιότερα μέλη του καθώς και προηγούμενους Προέδρους του, για τη συνεισφορά τους στη λιμενική βιομηχανία.