You are here

Στα «ισχυρά» διαβατήρια και στην 13η θέση το κυπριακό

20/04/2021 12:43

Την 13η θέση καταλαμβάνει το κυπριακό διαβατήριο με τους κατόχους του διαβατηρίου της χώρας να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε 176 προορισμούς χωρίς Visa, σύμφωνα με την κατάταξη των πιο ισχυρών διαβατηρίων του κόσμου από την Henley Passport Index για το 2021.

Η κατάταξη περιλαμβάνει 199 διαβατήρια.

Η Ιαπωνία παραμένει στην πρώτη θέση με τους κατόχους του διαβατηρίου της χώρας να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε 193 προορισμούς χωρίς Visa.

Στη 2η θέση είναι η Σιγκαπούρη, με δυνατότητα ταξιδιού σε 192 προορισμούς και στην τρίτη η Γερμανία και η Νότια Κορέα με 191 προορισμούς χωρίς Visa.

Την 4η θέση μοιράζονται 4 χώρες με 190 προορισμούς (Φινλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ισπανία), ενώ στην πέμπτη θέση είναι η Αυστρία και η Δανία με 189 προορισμούς.

Στην 6η θέση, βρίσκεται η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Σουηδία με δυνατότητα ταξιδιού σε 188 προορισμούς χωρίς Visa στους κατόχους των αντίστοιχων διαβατηρίων, ενώ ακολουθεί το Βέλγιο, η Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες με 187 προορισμούς χωρίς Visa. 

H Ελλάδα μαζί με την Τσέχικη Δημοκρατία, τη Μάλτα και τη Νορβηγία καταλαμβάνουν την 8η θέση, ενώ στην 9η θέση βρίσκεται η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Τη δέκατη θέση μοιράζονται η Σλοβακία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία και η Πολωνία. Την 11η η Σλοβενία, η Λετονία, η Ισλανδία και η Εσθονία και τη 12η η Μαλαισία και το Λιχτενστάιν.

Της Γεωργίας Χαννή