You are here

Στη Vouros το λιμάνι Λάρνακας

26/05/2009 18:43
Στην κοινοπραξία Vouros κατακύρωσε το έργο της ανάπλασης και ανάπτυξης του ενιαίου χώρου του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, το Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου Συγκοινωνιών. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της StockWatch, η απόφαση λήφθηκε σε σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου, με οριακή πλειοψηφία 3-2.

Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί συνέχεια του πορίσματος το οποίο εξέδωσε η ad hoc επιτροπή που είχε διοριστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο για να επαναξιολογήσει το πόρισμα της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών (ΑΑΠ) της 28ης Νοεμβρίου, που έκρινε δικαιολογημένη την προσφυγή της αποτυχούσας κοινοπραξίας Vouros εναντίον της κοινοπραξίας Zenon.

Η ad hoc επιτροπή, επιβεβαίωσε τη βαθμολογία για το οικονομικό σκέλος των προσφορών υπέρ της κοινοπραξίας Vouros (75%) έναντι (74,3%) της κοινοπραξίας Zenon, η οποία είχε προεπιλεγεί τον Ιούλιο του 2008 για την ανάθεση της κατασκευής του έργου τον περασμένο καλοκαίρι.

Παρά την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τους τεχνοκράτες η τροπή του σίριαλ για το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας, παραμένει άγνωστη, καθώς η Zenon αναμένεται να προσφύγει στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, προσβάλλοντας τη σημερινή απόφαση.

Στην κοινοπραξία A. Vouros Investments Ltd συμμετέχουν οι εταιρείες A. Vouros Investments Ltd, Singapore Cruise Center Pte Ltd, DP Architects Pte Ltd, Ioannou & Paraskevaides Ltd, J&P - AVAX S.A, Ioannou & Paraskevaides (Overseas) Limited, Ariadne Australia Limited και Cybarco Plc.

Στην κοινοπραξία Zenon, συμμετέχει η γαλλική εταιρεία η οποία είναι μέρος της κοινοπραξίας Hermes για τα αεροδρόμια Bouyques Batiment International (17,5%), η Iacovou Brothers (17,5%), η Amsterdam Logistics Group B.V. και η Lievense Consulting Engineers (λιμάνι του Άμστερνταμ, 2%), η Louis Public Company Ltd (22%), η Costa Cruises (ιταλική θυγατρική εταιρεία της Αμερικανικής Carvinal Cruises, 10%), η Marinaman Ltd (8,5%), η Petrolina (Holdings) Public Ltd (17,5%) και η Εταιρεία Γενικών Κατασκευών (5%).