You are here

Στην Ουαλία τα Airbus ΚΑ

15/01/2015 14:34
Σε αεροδρόμιο της Ουαλίας φέρεται να μεταφέρθηκαν την Κυριακή τέσσερα από τα Airbus A320 που εκτελούσαν πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος Wales Online αναφέρει πως τέσσερα αεροσκάφη έφτασαν μετά την παύση λειτουργίας της εταιρείας στο αεροδρόμιο του Σεντ Άθαν στα περίχωρα του Κάρντιφ, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη κατάσχεσή τους. Το BBC ανέφερε πως ένα ακόμα αεροσκάφος αναμένεται στο αεροδρόμιο εντός της εβδομάδας.

Η παρουσία των αεροσκαφών επί βρετανικού εδάφους φέρεται να επιβεβαιώνεται από ιστοσελίδα στην οποία επισημαίνεται το γεωγραφικό σημείο στο οποίο βρίσκεται οποιοδήποτε αεροσκάφος πολιτικής αεροπορίας ανά πάσα στιγμή.

Ο ειδικός σε θέματα αεροπλοΐας Τζούλιαν Μπρέι δηλώνει στην Daily Mail ότι αν τα αεροσκάφη συνέχιζαν τις πτήσεις τους θα μπορούσαν να κατασχεθούν από δικαστικούς λειτουργούς που ενδεχομένως θα ενεργούσαν για λογαριασμό διαφόρων πιστωτών των Κυπριακών Αερογραμμών ή αξιωματούχων της ΕΕ, όπως πρόσθεσε το BBC. Ο αναλυτής θεμάτων αεροπλοΐας Μάρτιν Έβανς σχολίασε στο Wales Online ότι κινήσεις κατάσχεσης θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και αν πρόκειται για εκμισθωμένα αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο του Σεντ Άθαν είναι ιδιοκτησίας του βρετανικού υπουργείου άμυνας και κάποτε ήταν το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο της χώρας. Βρίσκεται σε διαδικασία παραχώρησης σε ιδιωτική εταιρεία ώστε να μετατραπεί σε πολιτικό αεροδρόμιο έως το 2019.