You are here

Στην τελική ευθεία η απελευθέρωση της κινητής τηλεφωνίας

26/04/2002 15:34
Έληξε χθες η διαδικασία και από σήμερα, η κυβέρνηση προχωρεί στο τελικό στάδιο της επιλογής για την απόκτηση άδειας για την προσφορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο.

Όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου, χθες ήταν η τελευταία μέρα που έγιναν δεκτές οι απόψεις της αγοράς όσον αφορά την απελευθέρωση του τομέα των τηλεπικοινωνιών και ιδιαίτερα στην κινητή τηλεφωνία, διευκρινίζοντας ότι ζητήθηκαν και οι απόψεις των ενδιαφερομένων εταιριών σε σωρεία ερωτήσεων που τους υποβλήθηκαν, που θα είναι χρήσιμες για την αξιολόγηση όλων των δεδομένων.

Ο κ. Νεοφύτου, δήλωσε ότι αίτηση για την απόκτηση της άδειας για επέκταση των εργασιών τους στην Κύπρο, υπέβαλαν διεθνείς και ευρωπαϊκοί κολοσσοί στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Στους κολοσσούς οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για την απόκτηση της δεύτερης άδειας δραστηριοποίησης των εργασιών τους στην Κύπρο, είναι και η Vodafon (Ελλάδος), η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, με 100 εκατομμύρια συνδρομητές, η Cosmote, η Telestet καθώς επίσης και ο Όμιλος Λανίτη, η Ιντεάλ του ομίλου Λεβέντη και η Ελληνική Τράπεζα.