You are here

Στις 14 Οκτ. η «μέρα της κρίσης» για τους μεταφορείς

06/10/2003 14:25
Το θρίλερ με την απεργία των οδηγών βαρέων οχημάτων θα κρατήσει αρκετές ακόμη μέρες με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά. Η «μέρα της κρίσης» φαίνεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες να είναι η 14η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία το αρμόδιο υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και η ΠΟΒΕΚ θα συναντηθούν για να θέσουν επί τάπητος, όλα τα θέματα που απασχολούν τους οδηγούς βαρέων οχημάτων και τις σχετικές συμβιβαστικές προτάσεις του υπουργείου.

Μετά την πρωινή σύσκεψη στο υπουργείο Συγκοινωνιών, μεταξύ του Υπουργού και των εκπροσώπων των μεταφορέων, ο Κίκης Καζαμίας περιορίστηκε να δηλώσει ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», αλλά δεν θέλησε να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες των διαβουλεύσεων.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί (μαζί με τους οποίους ήταν και η αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ) πραγματοποιούν απόψε στην Κοφίνου Γενική Συνέλευση κατά την οποία θα εξετάσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη σημερινή σύσκεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία της ΠΟΒΕΚ θα εισηγηθεί στη ΓΣ για «μερικές μόνο μέρες» (σ.σ. μέχρι τις 14 Οκτωβρίου) μερική άρση της απεργίας για εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι οι οδηγοί βαρέων οχημάτων κατήλθαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή της εναρμονιστικής οδηγίας η οποία προνοούσε την εξασφάλιση επαγγελματικής άδειας ύστερα από συγκεκριμένες εξετάσεις και καταργούσε το δικαίωμα μεταπώλησης της άδειας.