You are here

Στο ακουστικό ο δήμος Λάρνακας για παλαιό νοσοκομείο

09/08/2019 14:14

Επίσημη ενημέρωση αναμένει ακόμη ο δήμος Λάρνακας από τον υπουργό υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, σχετικά με τη δέσμευση του προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα παραχωρηθεί στο δήμο, το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου.

Από τον περασμένο Μάιο που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε προφορικά κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του δημοτικού κήπου ότι θα παραχωρηθεί για τις ανάγκες του δήμου το κτήριο, δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση δήλωσε στη StockWatchο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας.

«Στείλαμε επιστολή προς τον υπουργό υγείας με την οποία ζητούσαμε είτε συνάντηση, είτε επίσημη γραπτή δήλωση για το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα μας παραχωρηθεί το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουνε οποιαδήποτε απάντηση από τον υπουργό υγείας».

Ο κ. Βύρας σημείωσε ότι «θέλουμε να γνωρίζουμε αν θα παραχωρηθεί στο δήμο ολόκληρος ο χώρος μόλις μετακινηθούν τα εξωτερικά ιατρεία και οι άλλες εγκαταστάσεις στη νέα πτέρυγα του νέου γενικού νοσοκομείου διότι πρέπει να κάνουμε και εμείς το δικό μας προγραμματισμό διότι θα χρειαστούμε μερικά εκατομμύρια για ριζική ανακαίνιση του χώρου, προκειμένου να στεγαστεί το δημαρχείο».

Η δήλωση από μέρους του υπουργείου υγείας είναι ότι «ετοιμάζεται απαντητική επιστολή προς ενημέρωση του δήμου Λάρνακας σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την παράδοση στις 15 Νοεμβρίου της νέας πτέρυγας του γενικού νοσοκομείου Λάρνακας στο οποίο θα μεταφερθούν τα ιατρεία του παλαιού νοσοκομείου».

Ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του δημοτικού κήπου Λάρνακας στις 2 Μαΐου 2019, εξήγγειλε την παραχώρηση του κτηρίου, με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει το κόστος της μεταφοράς των υπηρεσιών υγείας που στεγάζονται στο κτήριο στο νέο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας όταν ολοκληρωθεί η ανέγερση του, παρά το γεγονός ότι το κόστος αυτό προβλεπόταν να δαπανηθεί από τον δήμο, ο οποίος είχε και την ευθύνη διαχείρισης τους.

Της Ηρώς Ευθυμίου