You are here

Στο μικροσκόπιο ΠΑ το χάος αεροδρομίων

29/07/2008 18:15
Στα χέρια της Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκεται η έκθεση της εταιρείας LGS για το χάος που έχει παρατηρηθεί στις υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τον τελευταίο μήνα αφότου οι δύο εταιρείες ανέλαβαν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Εντός των ημερών αναμένεται επίσης και η έκθεση της Swissport, της άλλης εταιρείας που χειρίζεται τις υπηρεσίες εδάφους από τον περασμένο Μάιο.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα ο υπουργός Συγκοινωνιών Νίκος Νικολαίδης, δήλωσε ότι «το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των εκθέσεων των δύο αυτών εταιρειών. Θα ζυγίσει πρόσθεσε τη σοβαρότητα των περιστατικών, την επαναληπτικότητα τους και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στον Υπουργό τις οποιεσδήποτε διοικητικές ενέργειες προς την κατεύθυνση ασφαλώς της άρσης των οποιονδήποτε κακώς εχόντων για να αποτραπεί η επανάληψη των ελλείψεων και συμβάντων που ταλαιπωρούν τους επιβάτες».

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι «οι δύο εταιρείες κινήθηκαν με κάποιες ενέργειες προς τη σωστή κατεύθυνση», σημειώνοντας ωστόσο ότι «παρόλα αυτά, εμείς θεωρούμε ότι η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική, δεν είναι επαρκής, δεν είναι στα επίπεδα εκείνα που επιθυμούμε να είναι».

«Εμείς συνεχίζουμε την αυστηρή εποπτεία, συνεχίζουμε την αυστηρή επιτήρηση και θα τη συνεχίσουμε και όλο τον Αύγουστο που είναι περίοδος τουριστικής αιχμής», σημείωσε.

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Συγκοινωνιών, επανέλαβε θα είναι παρόντες 24 ώρες το 24ωρο, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν συμβάντα, τα οποία ταλαιπώρησαν στο παρελθόν το επιβατικό κοινό. «Στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι θα κυλίσουν όσον το δυνατόν πιο ανώδυνα τα πράγματα στα αεροδρόμια μας κατά την περίοδο της τουριστικής αιχμής αλλά και πάρα πέρα».

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας θα συνεχίσει την αυστηρή εποπτεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου και των προσφερομένων σε αυτά υπηρεσιών κατά την περίοδο τουριστικής αιχμής, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών, αναγνωρίζοντας ότι «η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική, δεν είναι επαρκής, δεν είναι στα επίπεδα εκείνα που επιθυμούμε να είναι».