You are here

Στροφή ΥΠΣΥΓΚ για αεροδρόμια

28/07/2008 13:59
Την απάντηση στην επιστολή που απέστειλε προς τις δύο εταιρείες Swissport και LGS που ανέλαβαν τη διαχείριση των υπηρεσιών εδάφους των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, αναμένει σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών Νίκος Νικολαίδης, ώστε να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες του Υπουργείου.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, ο οποίος είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ότι το Υπουργείο θα επιβάλει πρόστιμα στις δύο εταιρείες για την χαώδη κατάσταση που επικρατεί στα αεροδρόμια, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους παρουσίασε διαφορετική εικόνα:

«Αναμένουμε τις απαντήσεις των δύο εταιρειών σήμερα, θα τις μελετήσουμε και ανάλογα θα προχωρήσουμε πάντα με στόχο να μειώσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα και αν είναι δυνατόν να τα εξαλείψουμε».

Κληθείς εντούτοις, να απαντήσει εάν θα επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο προς τις δύο εταιρείες, δεν ξεκαθάρισε τη θέση του Υπουργείου λέγοντας ότι αν και έχει διαπιστωθεί ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δεν είναι ακόμη ικανοποιημένοι.

«Εμείς θα ικανοποιηθούμε μόνο, εάν και εφ όσον εξαλειφθούν όλα τα προβλήματα και λειτουργήσουν τα αεροδρόμια στα επίπεδα εξυπηρέτησης που θέλουμε και απαιτεί ο ταξιδιώτης», σημείωσε.

Παραδέχθηκε ότι κάποια προβλήματα είναι αναμενόμενα ωστόσο, τόνισε με έμφαση στη συνέχεια, «Κάποια άλλα ούτε αναμενόμενα είναι και ούτε μπορεί να γίνουν αποδεκτά».

Ο κ. Νικολαίδης πρόσθεσε επίσης, ότι τόσο το Υπουργείο Συγκοινωνιών όσο και το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας συνεχίζουν την αυστηρή επιτήρηση των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρουν οι δύο εταιρείες αλλά και ο ίδιος ο διαχειριστής, η κοινοπραξία Hermes, η οποία από τον Μάιο του 2006 ανέλαβε την διαχείριση των αεροδρομίων και πριν ένα μήνα περίπου έδωσε στην Swissport και LGS τη διαχείριση των υπηρεσιών εδάφους.

«Στόχος είναι τα οποιαδήποτε προβλήματα που υπάρχουν να μειωθούν στο ελάχιστο και να εκλείψουν όσο το δυνατόν, λόγω και της καλοκαιρινής περιόδου» υπέδειξε ο υπουργός.

Της Ηρώς Ευθυμίου