You are here

Συμβόλαια €19,7 εκατ. για ανάπλαση παλιού ΓΣΠ

27/10/2021 15:29

Υπογράφηκαν την Τετάρτη τα συμβόλαια για το έργο της «ανάπλασης του χώρου του παλιού ΓΣΠ» με προϋπολογισμό 19.720.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, που περιλαμβάνει την κατασκευή του έργου και 10 χρόνια συντήρηση. Οι κατασκευαστικές εργασίες που θα αρχίσουν στις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να διαρκέσουν 24 μήνες.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο στην καρδιά της Λευκωσίας το οποίο θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια ανάπτυξης και αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας. Η ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ στοχεύει στη δημιουργία αστικής πλατείας, χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής, καθώς και στην κατασκευή  υπόγειου χώρου στάθμευσης χωρητικότητας περίπου 570 οχημάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας.

Διευκρινίζεται ακόμα ότι το έργο της ανάπλασης του παλιού ΓΣΠ δημιουργεί «δρόμους» διασύνδεσης με άλλα σημαντικά έργα που έγιναν, γίνονται ή θα γίνουν στο κέντρο όπως είναι η Ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου (Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου), η Πλατεία Ελευθερίας και άλλα έργα αστικής ανάπλασης στην εντός των τειχών πόλη.
 
Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, τον κρατικό προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.
 
Τα συμβόλαια υπογράφτηκαν από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και τους αντιπροσώπους της Κοινοπραξίας Cyfield Construction – Cyfield Development J.V.