You are here

Συμβόλαια για έργα €6,5 εκατ. σε Χλώρακα και Γεροσκήπου

21/01/2022 12:29

Τα συμβόλαια για έργα συνολικής δαπάνης 6,5 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μεταφορών και Έργων Γιάννης Καρούσος στη Χλώρακα και στο Δήμο Γεροσκήπου ενώ όπως δήλωσε το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων έχει περίπου υπό εκτέλεση, είτε υπό προσφορά, είτε θα προκηρύξει μέσα στους επόμενους μήνες, έργα συνολικού προϋπολογισμού πέραν του €1,2 δισ.

Το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή έργων προστασίας και βελτίωσης τμήματος του παραλιακού μετώπου Χλώρακας. Το έργο ανατέθηκε, μετά από διαγωνισμό στην εταιρεία «ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Τ.Ε.» έναντι δαπάνης 4,16 εκατ. ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, με διάρκεια κατασκευής τους 24 μήνες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Καρούσος σημείωσε πως το πιο πάνω έργο είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το είχε θέσει μέσα στις προτεραιότητες του για την Επαρχία της Πάφου.

Το έργο, είπε ο Υπουργός Μεταφορών, αφορά μέτρα βελτίωσης και προστασίας του παραλιακού τμήματος στα δημοτικά όρια της κοινότητας Χλώρακας που βρίσκεται μεταξύ των ξενοδοχειακών μονάδων St. George και Laura.

Τα βασικά στοιχεία του έργου είναι η κατασκευή πέντε παράλληλων κυματοθραυστών 70 μέτρων περίπου, κατασκευή ράμπας ανέλκυσης / καθέλκυσης σκαφών, η προσαρμογή δύο υφιστάμενων προβόλων και η κατεδάφιση υφιστάμενου μόλου/ κυματοθραυστών.  Το συγκεκριμένο έργο, συνέχισε, θα βελτιώσει το παραλιακό μέτωπο της Χλώρακας και την τουριστική εμπειρία των επισκεπτών του.

Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν ως Υπουργείο όλες τις Επαρχίες και πως όλα τα έργα που είχε εξαγγείλει ο ΠτΔ θα τα προχωρήσουν ώστε να μπουν σε στάδιο και σε πορεία υλοποίησης.

Εξάλλου ο κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο της Χλώρακας και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που επέλεξε να μπει ως προτεραιότητα αυτό το έργο στους προϋπολογισμούς του κράτους. Επίσης τις ευχαριστίες του εξέφρασε και προς τον Υπουργό Μεταφορών, ο οποίος προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι ευαισθητοποιημένος στα έργα των Δήμων και των κοινοτήτων. Το έργο είπε, ξεκινά μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών και θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Χλώρακας.

Υπογραφή συμβολαίου για κατασκευή Βόρειου Παρακαμπτηρίου Γεροσκήπου

Ακολούθως ο κ. Καρούσος μετέβηκε στη Γεροσκήπου όπου υπέγραψε το συμβόλαιο για την κατασκευή του Βόρειου Παρακαμπτηρίου δρόμου Γεροσκήπου (οδός Κινύρα) – Α΄Φάση.

Ο κ. Καρούσος σημείωσε πως με αισθήματα συγκίνησης λόγω της πρόσφατης απώλειας του τέως Δημάρχου Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη υπέγραψε σήμερα τα συμβόλαια του έργου, οι εργασίες του οποίου περιλαμβάνουν την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, πεζοδρομίων και οδοστρώματος, κλειστού συστήματος αποχέτευσης ομβρίων, εγκατάσταση υπηρεσιών κοινής ωφελείας καθώς και μέτρων κυκλοφοριακής ύφεσης.

Όπως ανέφερε, το έργο ανατέθηκε μετά από διαγωνισμό στην εταιρεία «Χαραλαμπίδης Σ. Πέτρος & Α/φοι Λτδ», έναντι δαπάνης 2,26 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Η υλοποίηση του έργο πρόσθεσε προγραμματίζεται να αρχίσει τον Μάρτιο του 2022 με διάρκεια εκτέλεσης τους 12 μήνες.

Τις ευχαριστίες του για την προώθηση του έργου εξέφρασε στο πλαίσιο της υπογραφής ο δημαρχεύων του Δ. Γεροσκήπου, αντιδήμαρχος Κυριάκος Χατζηβασίλης.